La trobada d’artistes de carrer que organitza l’Associació Cultural Artenbritrir, un dels plats forts de l’activitat artística de la població, ja té dates per a aquest any 2022: la fi de de setmana de l’1 al 3 d’abril. Enguany i per les obres de revitalització del centre urbà els escenaris seran el pàrquing de les Escoles Nacionals Graduades, els Jardins Alcalde Vicente Maestre i la plaça de d’Alt, que s’ompliran d’art amb 15 companyies i concerts, a més de diversos grafitis urbans, murals de grans dimensions en diversos punts de la zona centre de la població. A més es recupera Expobitrir, la mostra d’artesania que s’instal·larà en aquesta ocasió en el passeig de l’Esplanada.

L’alcaldessa, Irene Navarro, i el president de l’associació cultural, Fernando Gomis, han signat el conveni de col·laboració pel qual la institució municipal subvenciona aquest esdeveniment amb 21.000 euros, a més del suport tècnic que ofereix als organitzadors que cada any mobilitzen a desenes de col·laboradors.

En l’acte de signatura de conveni, l’alcaldessa ha destacat que “Artenbitrir ha convertit a Petrer en un referent de l’art urbà”, i ha posat en valor aquesta iniciativa que en aquest 2022 compleix la seua novena edició, agraint el treball de l’associació i de totes les persones que cada any se sumen a col·laborar per a l’enorme desplegament que suposa un festival d’aquestes característiques.

Per part seua, el president de l’associació cultural ha revelat alguns dels detalls d’aquesta nova edició, si bé encara s’està en procés de selecció d’artistes i altres detalls. Però si es coneix que hi haurà 15 companyies, concerts el divendres i dissabte a la nit, i que es pintaran murals grafitis en les façanes posteriors del carrer L’Horta que donen a la rambla de Puça, la regeneració dels murals de la pista esportiva del carrer La Font i en la zona de l’Esplanada. “Estem molt il·lusionats a continuar creixent, estem confiats que enguany la situació siga més favorable i puga assistir més gent, i que la gent de Petrer gaudisca de l’art al carrer i recuperem l’alegria”, ha indicat Fernando Gomis.

També el regidor de Cultura, Fernando Portillo, ha destacat que “Artenbritrir és un col·lectiu en sintonia amb l’Ajuntament apostant per la cultura segura; a no baixar els braços, sabent que es poden continuar organitzant coses sent adaptatius a les circumstàncies que ens hem trobat a cada moment”.