El Teatre Principal d’Alacant presenta el 14 de maig “El beso” del dramaturg holandés Ger Thijs, obra traduïda i adaptada per Ronald Brouwer, amb direcció de María Ruiz i protagonitzada per Isabel Ordaz i Santiago Molero.

Un paisatge de muntanya. Els Països Baixos. A Europa. Dues persones ascendeixen una sendera. Un home, una dona, la naturalesa. Ella va a la recerca d’uns resultats clínics a l’hospital de la seua comarca. Ell, suposadament, passeja a la recerca d’inspiració. Els dos caminen sense saber que es trobaran, és l’atzar, el fortuït del destí, el que decideix la seua trobada en aqueixa fase de la vida en la qual els somnis comencen a caure o l’amor es torna més agre, on l’èxit i el fracàs ja no són una qüestió social sinó íntima. Estem solos? Ens continuem desitjant malgrat les ferides? Què significa morir-se?

L’autor, Ger Thijs, construeix un text de agilísimos diàlegs, plens de cinisme i humanitat, on l’humor es torna supervivència, seducció i curiositat per l’altre. Dos desconeguts als quals la vida, sempre obscenament viva, proposa caminar junts durant un tros. Ella i ell són convidats a mirar-se, a secundar-se l’u en l’altre. Però potser sabem mai qui és l’altre? Un boig, un assassí, un àngel? I així i tot, l’altre pot significar la salvació d’un bes, d’una oïda atenta, en qualsevol cas sempre una referència existencial i necessària.

La proposta es planteja feroç i delicada i l’acció sempre marxa al voltant d’aqueix buit que l’univers sembla voler fer-nos perquè nosaltres també existim, com en una de les pintures de Caspar David Friedrich i, sobretot, amb una extrema sinceritat emocional i vital que a tots ens incumbeix.

PREUS

Pati i Club: 25€

Llotja correguda: 18€

Amfiteatre: 12€

DESCOMPTES

25% +65 anys

25% -25 anys

50% Estudiants de Teatre (ET)

30% Estudiants Universitaris (O)

15% Aturats

Més informació i entrades en https://www.teatroprincipaldealicante.com