Novembre és el mes de la música per excel·lència, i una prova d’això és la programació del Chapí que començarà el dijous amb un concert d’arpes dins del cicle “Els dijous clàssics del Chapí” i seguirà el dissabte amb l’òpera Carmen de Bizet. La cita: el dijous 11 a les 20’00 h i el dissabte 13 d’octubre a les 19’00 h. DUO D’ARPES. Davide Burani i José Antonio Domené.

El duo de arpistas, presentarà un atractiu repertori de música espanyola que forma part del seu primer treball discogràfic, titulat “Aires d’Espanya”, que està format per algunes de les obres mestres de Albéniz, Granados, Turina o Falla, i del mestre Chapí.

Burani, després d’acabar els seus estudis de piano a Gènova, es va diplomar en arpa en el Conservaotio de Parma (It), obtenint també un màster. La seua carrera concertística li ha portat a tocar com a solista per escenari de tot el món, així com en diverses agrupacions de cambra i orquestres, sent en l’actualitat un dels arpistas italians més destacats internacionalment. És professor d’arpa en l’Institut Superior de Música de Reggio Emilia i té en el seu haver una àmplia discografia.

Per part seua, Domené, és un dels arpistas espanyols més prominents de la seua generació. Naido en Alberca de les Torres (Múrcia) es va graduar en el Real Conservatori Superior de Música de Madrid, desenvolupant posteriorment estudis en el Royal College or Music de Londres. Ha desenvolupa una brillant carrera, actuant en sales com el Teatre Real, Auditori Nacional, Fundació Juan March, Auditori i Gran Teatre del Liceu de Barcelona, així com en Wigmore Hall i Cadogan Hall, a Londres. José Antonio, en els seus inicis com concertísta d’arpa partició en diverses ocasions amb l’Orquestra Simfònica del Teatre Chapí.

Burani

CARMEN de Georges Bizet.

Inspirant-se en la novel·la homònima que el francés Prosper Merimée publicara en 1847, Bizet va compondre aquesta òpera en quatre actes, el llibret dels quals va ser escrit per Ludovic Halévy i Henri Meilhac.

Carmen, ens compta un drama que té com transfondo l’Espanya meridional de l’època, analitzada des d’un punt de vista exòtic que atreia a l’Europa de la segona meitat del segle XIX, un imaginari poblat de bandolers, cigarreras, gitanes i corregudes de bous, submergit en un caldo de cultiu de passions amb tràgic final. L’òpera Carmen, va ser estrenada en la Opéra-*Comique de París en 1875 i encara que en els seus inicis va estar a punt de suspendre’s per les males crítiques, va aconseguir anar guanyant popularitat, convertint-se en una de les òperes més

representatives de la història. Com és habitual, Òpera 2001 ens oferirà un muntatge de gran qualitat musical i escènica, amb solistes seleccionats, cor, orquestra de 35 músics i ballet en directe.

DUO D’ARPES

Davide Burani i José Antonio Domené.

Dijous 11 de novembre 2021. 20’00 h.

Entrada lliure amb invitació. (Sol·licitud d’invitacions per telèfon (965814750 – 965808349 o per correu electrònic: teatrochapi@villena.es)

CARMEN de Georges Bizet

Dissabte 13 de novembre 2021. 19’00 h.

Òpera en cuartro actes amb llibret de Ludovic Halévy i Henri Meilhac

Versió original en francés amb sobre títols en espanyol.

Direcció musical: Martin Mázik

Direcció d’escena: Roberta Mattelli

Solistes, Cors i Orquestra de Opera 2001.

TEATRE CHAPÍ DE VILLENA.