Amb la Setmana Santa, torna el mercat de Palma Blanca per a, amb el seu gènere, engalanar els carrers il·licitans de cara al Diumenge de Rams, Festa d’Interés Turístic Internacional des de 1997. El comerç de Palma Blanca, el primer esment del qual es remunta als llibres de Cabildo de 1429, continua segles després. Per això, el regidor de Mercats, Carlos Sánchez, ha presentat l’horari i la ubicació dels llocs per a enguany 2019.

Sánchez ha detallat que, El divendres 12 i dissabte 13 d’abril, des de les 09.00 fins a les 21.00 hores, el mercat ambulant de Palma Blanca se situarà en la plaça de Baix, plaça Barcelona, plaça Madrid, Mercat de San José (El Pla), plaça de Altabix, plaça de Castella, Torrellano (només divendres 12 al matí, coincidint amb el mercat ambulant) i La Foia (només divendres 12 al matí, coincidint amb el mercat ambulant). El diumenge 14 d’abril, des de les 09.00 fins a les 13.00 hores, s’instal·larà enfront de l’Oficina de Turisme.

“Enguany, a més”, ha declarat l’edil, “hem volgut donar-li més amplitud”, i ha anunciat la celebració de la conferència ‘La Palma Blanca i el Diumenge de Rams a Elx’, en el Saló de Plens de l’Ajuntament, el dimecres 10 d’abril, a les 20.00 hores, a càrrec del gestor del Museu de la Festa, Joan Castaño, per a “realçar la palma blanca i la nostra festa, i donar al mercat ambulant la importància que té perquè és únic”. Així mateix, ha dit, en la plaça de Baix “hi haurà banderoles amb fotos històriques del comerç de Palma Blanca al llarg de la història il·licitana”. Pel que Sánchez ha fet una crida a la ciutadania a acudir als llocs i a la conferència.