L’Ajuntament de Callosa d’en Sarrià va elevar al ple de ahir dijous la substitució del nom de l’actual carrer General Álvarez Entrena, militar al servei de les dictadures de Primo de Rivera i Franco. El carrer passarà a cridar-se La Pau, en compliment de la Llei 52/2007 de Memòria Històrica.

La nova nomenclatura ha sigut triada per decisió popular entre els propis veïns del carrer que han votat entre diferents propostes registrades en l’Ajuntament per ells mateixos. Finalment, amb una important diferència de vots, s’ha imposat La Pau com a millor opció per a renomenar el vial.

La substitució del nom ve a donar compliment a la Llei 52/2007 de Memòria Històrica, per la qual s’eliminaran de la llista de carrers aquells noms que enalteixen el règim franquista.

L’Ajuntament va convocar el passat mes de febrer als veïns del carrer a una assemblea popular per a fer-los partícips del renomenament del vial i, així, que anaren ells mateixos els que decidiren el nou nom que portarà el carrer en la qual resideixen.