Dijous que ve 9 de MAIG en la Filmoteca d’Alacant s’emet la pel·lícula “EL ROSTRO” en el Teatre Arniches sota la direcció d’Ingmar Bergman en el Cicle de Clàssics Filmoteca.

Suècia, a mitjan segle XIX. Dins d’un vehicle submergit en la boira, viatja una companyia d’artistes ambulants, el cap dels quals és el doctor Vogler, mag i hipnotitzador que va acompanyat d’una anciana bruixota, experta en beuratges d’amor, i de la seua dona i ajudant. En passar per una ciutat es converteixen en el blanc de les humiliacions d’un comité encapçalat pel cínic doctor Vergerus, un metge que demana a Vogler una representació.

“Amb una atmosfera tenebrosa que remitent a l’expressionisme alemany, el film alterna moments pròxims al relat gòtic amb uns altres en els quals s’endinsa sense cap mena de pudor en la comèdia llibertina. Els seus coquetejos amb el fantàstic (la relació entre el món terreny i el del més enllà) ho emparenten amb La carreta fantasma (Körkarlen, 1921) de Victor Sjöström, una de les obres mestres del període silent a la qual s’homenatja visualment en alguns moments”. Esculpiendo el tiempo.

Projeccions

  • dijous, 9 de maig de 2019 – 18:00h
  • dijous, 9 de maig de 2019 – 20:15h