Dijous que ve 1 de juliol en la filmoteca d’Alacant emetrà la pel·lícula “esa pareja feliz” en el Teatre Arniches dels directors Juan Antonio Bardem i Luis García Berlanga dins del Cicle Any Berlanga.

Juan i Carmen són un humil matrimoni madrileny. Ella és mestressa de casa i ell treballa com a electricista en uns estudis de cinema. Els seus somnis de benestar es fan realitat quan guanyen un concurs patrocinat per una marca de sabó en el qual es tria a «la parella feliç».

El debut cinematogràfic de Berlanga i Juan Antonio Bardem, acabats d’eixir tots dos de l’institut d’investigacions i experiències cinematogràfiques (iiec, embrió de l’escola oficial de cinema), primera promoció, va suposar la irrupció d’una manera nova de fer cinema pròxim al neorealisme, però també a l’estil de frank capra encara que menys optimista; un cinema que intentava mostrar la realitat quotidiana de l’espanya del moment.

Direcció: Juan Antonio Bardem, Luis García Berlanga

Guió: Juan Antonio Bardem, Luis García Berlanga

Fotografía: Guillermo Goldberger

Música: Jesús García Leoz

Muntatge: Pepita Orduña

Direcció artística: Bernardo Ballester

Productor: Miguel Ángel Martín, José María Ramos.

Intèrprets: Fernando Fernán Gómez, Elvira Quintillá, Félix Fernández, José Luis Ozores, Fernando Aguirre, Matilde Muñoz Smpedro, José María Rodero.

Producció: Indústries cinematogràfiques altamira

Projecció

19:30h esa pareja feliz

Juan Antonio Bardem i Luis García Berlanga. 1951. 79′.

Cicle: Any berlanga