Hui la Filmoteca d’Alacant emet la pel·lícula “Sonrisas de una noche de verano” sota la direcció i guió d’Ingmar Bergman en el Teatre Arniches.

L’advocat Fredrik Egerman és un home madur que viu una relació platònica amb la seua jove esposa. Henrik, fill d’un matrimoni anterior, persegueix a Petra, la donzella de la família. Desiree, actriu i antiga amant de Fredrik, té un nou amant, el Comte Malcom, casat amb Charlotte. Tots estan convidats a una festa durant un cap de setmana en la propietat de la mare de Desiree.

«Bergman empra una sèrie de mitjans específics cinematogràfics per a construir un ritme, una accentuació, una comunicació profundament teatrals. La planificació de les escenes, la manera de complicar les relacions i conflictes, la progressió de l’acció, la interpretació, l’escenografia, els exteriors, tot té aqueixa mesura última del vertader i gran teatre. Fins i tot caldria enunciar la següent paradoxa: «Somriures d’una nit d’estiu» és una extraordinària representació teatral gràcies als mitjans específicament cinematogràfics.» José Monleón, El nostre Cinema, núm. 82, 1969.

Projeccions

  • dijous, 31 de gener de 2019 – 18:00h
  • dijous, 31 de gener de 2019 – 20:15h