Aquest dijous la Filmoteca d’Alacant en el Teatre Arniches dins del cicle Estrenes de la Filmoteca projectarà la pel·lícula LA VIUDA LLIURE  dirigida per Marc Recha en 2017.

Tina i Biel són dos germans que descobreixen un valuós tresor a l’illa de Menorca i decideixen usar-lo com a pagament per a poder viatjar a Alger amb la seua mare, que va partir buscant treball. La missió d’aquests dos germans és arribar al país africà i per a això comptaran amb l’ajuda d’un misteriós pescador.

“Podríem estar en una de les primeres pel·lícules de Terrence Malick, la presència de les quals batega també en la veu over de la xiqueta que ho explica tot (Mariona Gomila, una revelació). Podríem entrellucar al Fritz Lang dels contrabandistes de Moonfleet o a l’Alexander MacKendrick de Vent en les veles, però la pel·lícula no per això resulta nostàlgica o mimètica. Al contrari, Recha pauta el seu relat intentant donar cos al buit que ha deixat un cert cinema, no sols el d’aventures, sinó també aquell altre que el va substituir i que ha desembocat en La Folie Almayer (2011), de Chantal Akerman, o Z, la ciutat perduda (2017), de James Gray: en lloc de lamentar les històries que ja no es poden narrar, ara s’imposa fer alguna cosa amb les seues ruïnes” CARLOS LOSILLA, Caiman CdC, març 2018.

Projecció

Dijous, 4 de febrer

19.00 hores La vídua lliure