La Plaça Castelar acull aquest diumenge, a partir de les 22.00 hores, la representació de l’òpera ‘El tutor burlat’. Es tracta d’un espectacle itinerant de caràcter gratuït oferit pels Arts Volant, un projecte de difusió cultural impulsat des del Palau de les Arts de València que va nàixer en 2017.

La representació es realitzarà amb l’espectacular camió escenari dels Arts Volant, que permet que molts ciutadans i ciutadanes visquen la seua primera experiència amb la lírica en les mateixes condicions tècniques i escèniques amb les quals es desenvoluparia en un teatre.

La regidora de Cultura, Rosa Vidal, ha explicat que “Elda és una de les tres localitats de la província d’Alacant on recalarà aquest espectacle. Des dels Arts han triat la nostra ciutat per ser la capital de comarca i per la tradició i la passió que existeix per un gènere tan espectacular com és l’òpera”.

Vidal ha afirmat que “el propòsit és fer arribar l’òpera a tots els racons de la Comunitat Valenciana i possibilitar que el públic gaudi de manera gratuïta i en un espai públic d’un espectacle de primer nivell”.

‘El tutor burlat’ és obra de Vicente Martín, el compositor valencià més internacional de tots els temps que fins i tot va rivalitzar en popularitat amb el mateix Mozart a la Viena imperial. Malgrat això, és encara un gran desconegut per a la gran majoria de la ciutadania.

El repartiment de ‘El tutor burlat’ està format pels i les artistes del Centre de Perfeccionament dels Arts Aida Gimeno (Violante), Larisa Stefan (Donya Menica), Oleh Lebedyev (Fabrizio), Omar Lara (Pippo) i Jorge Franco (Do Lelio), juntament amb el cantant Gonzalo Manglano i els pianistes Jaime Hidalgo i Carlos Sanchis.

El llibret de l’òpera pot ser descarregat des de la web dels Arts: https://www.lesarts.com/es/el-tutor-burlat/