L’Ajuntament d’Elda, a través de la regidoria de Serveis Públics Sostenibles, ha dedicat un mural en honor a Emilio Castelar en la cara posterior de la petxina de la Plaça Castelar.

Amb l’objectiu donar un canvi d’imatge a aquesta zona de la plaça i en reconeixement a la figura de Castelar, els artistes eldenses Miguel Gracia Ruiz, Zetika, i Lorena Guerrero són els encarregats de realitzar aquest lluminós mural de quatre metres d’alt per 12 metres de llarg que, d’una banda, servirà d’homenatge al polític i, per un altre, acabarà amb la imatge d’aquest punt que és objecte de pintades.

L’alcalde d’Elda, Rubén Alfaro, acompanyat pel regidor de Serveis Públics Sostenibles, José Antonio Amat, ha visitat el lloc del mural que va començar a la fi d’agost i acaba d’acabar-se.

Alfaro ha afirmat que hem volgut dedicar-li aquest mural, perquè tots els i les eldenses coneguen com era l’Elda de l’època de Castelar, fent un esment especial a l’espígol tan característic de les nostres Festes Majors, i que el propi Castelar recorda en el seu escrit Elda o les festes del meu poble». També ha afegit que històricament aquesta part de la petxina ha tingut un color de pintura homogeni i volíem donar-li d’una major importància perquè tots els veïns i veïnes que passen diàriament per la Plaça Castelar tingueren un racó amb encant que recorde la nostra història com a ciutat.

L’artista Zetika explica que s’ha plasmat una de les imatges més antigues que es conserven d’Elda i de la vall, de 1858, on es poden veure el Castell, l’antiga església de Santa Ana, el Cid, Bolón, l’antic Convent, així com l’Elda més rural i agrícola. Tot això, juntament amb la imatge del propi Castelar.