Elx acull l’exposició “Gènesi” d’un dels fotògrafs més populars del moment com és Sebastiao Salgado, per a mostrar la naturalesa a peu de carrer i conscienciar sobre la importància de la cura del planeta, amenaçat per factors com el canvi climàtic. L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Cultura, Marga Antón, acompanyats de la directora comercial de CaixaBank a Alacant, María Tomasa Rives, la delegada de la Fundació “La Caixa” a Alacant, Lorda Toribio, el director d’àrea de negoci d’Elx de CaixaBank, Carlos Melero, i el representant de l’obra de Sebastián Salgado a Espanya, Miguel González, han inaugurat aquest matí la mostra que estarà vigent fins al pròxim 14 de desembre en la Plaça del Congrés Eucarístic.

“Una ubicació privilegiada que torna a cobrar un dinamisme cultural extraordinari amb aquesta magnífica exposició”, ha recalcat l’alcalde, qui ha incidit en què “aquest espai es converteix en el gran centre cultural a cel obert de la ciutat una vegada més”.

González ha agraït a la Fundació La Caixa el treball i l’esforç realitzat perquè els il·licitans i il·licitanes puguen gaudir d’aquesta obra. “Unes mostres en les quals sempre ha destacat la qualitat dels continguts i el compromís amb aconseguir un món més habitable i sostenible”, ha recalcat.

L’alcalde ha destacat que l’objectiu del mateix autor amb aquesta exposició és influir en l’espectador a través d’un missatge profund de respecte i amor a la naturalesa que reflecteix en cadascuna de les 38 extraordinàries fotografies en blanc i negre. L’alcalde ha recordat algunes paraules que Salgado va dir: “Vull que la persona que isca de veure unes de les meues exposicions no siga la mateixa que quan va entrar. Crec que la gent pot contribuir en molt mitjançant la participació en el debat i la preocupació per a millorar el que succeeix en el món”.

A més, el regidor il·licità també ha citat al conegut arquitecte italià Renzo Piano sobre la seua perspectiva sobre Gènesi com “la carta d’amor que salgado escriu al planeta”. Així mateix, González ha convidat a la ciutadania al fet que visite aquesta mostra i ha manifestat el seu interés que es complisca el desig del fotògraf a contribuir al fet que la població adopte conductes proactives en favor de la conservació del planeta.

Per part seua, la delegada de la Fundació “La Caixa”, que ha presentat l’acte, ha agraït la col·laboració de l’Ajuntament d’Elx i de la Fundació. Quant al nombre de visites, la directora comercial de CaixaBank ha previst que se superen les 300.000.

Miguel González ha destacat que “el treball plasma impressionants imatges de paisatges i vida salvatge al costat de retrats íntims de comunitats humanes que continuen vivint segons les seues tradicions ancestrals”.

Segons ha explicat González, “de les 250 fotografies efectuades es va fer una selecció de 38 per a poder exposar-les al carrer i acostar-les al ciutadà”

Salgado va realitzar 32 expedicions en llocs recòndits de la terra

on l’impacte humà ha sigut el mínim. El representant de l’obra ha destacat que l’exposició permet descobrir extraordinàries imatges d’animals, gegantescos deserts, terres gelades de l’Antàrtida i boscos tropicals, entre altres escenes.

Tant Salgado com la seua dona Wanick van dedicar 10 anys de la seua vida a les expedicions, de mitjana dos mesos per expedició. Salgado pot considerar-se el fotògraf en vida més famós, i compta amb diversos reconeixements com el Premi Príncep d’Astúries, és Cavaller de la Legió d’Honor francesa o membre de l’Acadèmia de Belles arts dels Estats Units.