La plantà realitzada aquest dijous de 12 ninots situats en altres tants contenidors de vidre ha començat a impregnar d’ambient fester els dies centrals de les Fogueres, encara que sense els esperats monuments. La inauguració oficial de la iniciativa “La plantà de Ecovidrio amb els artistes foguerers” s’ha desenvolupat en la Plaça de l’Ajuntament. Allí s’han pogut contemplar les creacions de Federico Molinero i Adrián Alcaraz, una núvia alacantina i un zaragüell, respectivament.

A la cita han acudit els regidors de Festes i Comerç, Manuel Jiménez i Lidia López, i integrants de la Corporació Municipal; la directora territorial de Transició Ecològica, Carmen Catalá; la presidenta de la Federació de Fogueres, Toñi Martín-Zarco; el mestre major del Gremi d’Artistes de Fogueres, Joaquín Rubio; les Belleas del Foc 2019 -adulta i infantil-, Isabel Bartual i Noelia Vinal, i Roberto Fuentes, gerent de Ecovidrio de la Comunitat Valenciana

Al costat de les composicions citades anteriorment, altres deu s’han situat en les següents ubicacions:

Fons de Saco de l’Esplanada (intersecció amb la Rambla). Francisco Javier Sierra representa a la Mare Naturalesa que convida a reciclar i respectar el Medi Ambient.

Avinguda de l’Estació (enfront del Palau Provincial). Eliot García escenifica a una dona, Alacant, una ciutat que somriu veient que augmenta la preocupació pel reciclatge.

Plaza de la Montanyeta. Javier Gómez Morollón dóna forma a un ancià que vela pel compliment del reciclatge amb el lema “Amb el futur dels meus néts no es juga”.

Plaza de Ruperto Chapí. Sergio Gómez dóna rellevància a la Mare Naturalesa, que recorda la bellesa de l’arc de Sant Martí representant la llum del sol reflectida en l’aigua alacantina.

Plaza Sèneca. Alejandro López modela una figura humana que arrauleix en la seua falda al Planeta Terra i denúncia la fosa dels pols i la pujada del nivell de la mar.

Postiguet-Plaza de la Mar. Juan Alberto Navarro al·ludeix a la Mare Naturalesa ensenyant la pràctica del reciclatge al seu xicotet.

Plaza del 25 de Maig. Roberto Climent alerta sobre la necessitat de reciclar. Ho fa amb una composició surrealista en la qual un ocell incumbisca sobre botelles.

Avinguda d’Óscar Esplá. José Manuel Felíu representa a la Naturalesa amb forma de dona. Arenas i escorces vegetals adornen la composició.

Avinguda de Federico Soto. Sergio Guijarro incideix, amb un divertit rellotge com ninot, en la importància dels horaris per al reciclatge.

Plaza de Gabriel Miró. Alejandro Cano ha donat forma a una Nimfa de les Mars que convida a reciclar.

Manuel Jiménez assegura que “aquests contenidors se situen en alguns dels punts estratègics més significatius d’Alacant perquè, a més de ser els més visitats, contribuiran a impregnar d’ambient fester aquests dies de Fogueres”.

Carmen Catalá, ha considerat el certamen com “una nova ocasió per a conscienciar sobre el reciclatge de vidre. A més, amb la finalitat de fer costat al Gremi en aquesta complicada etapa”.

Toñi Martín-Zarco ha assegurat que “volem agrair a Ecovidrio la seua col·laboració amb la Festa en un any tan atípic com aquest. Aquesta iniciativa visibilitza l’important treball dels artistes. Tota ajuda que reben ara és molt gratificant» .

Joaquín Rubio ha expressat el seu agraïment “perquè, amb aquesta idea, es pot lluir part del nostre treball. Espere que aquesta iniciativa servisca per a enfortir als foguerers i barraquers”.

Isabel Bartual ha expressat el seu “agraïment” a l’Ajuntament d’Alacant i a Ecovidrio “perquè aquesta idea suposa un benefici per a la imatge de la Festa i ajuda als artistes de fogueres que tan, fortament, estan patint la pandèmia”.

Noelia Vinal ha assenyalat que “aquests ninots, situats en els contenidors de vidre, són una mostra del que són capaces de fer els artistes de fogueres. A més, incidint en la bona pràctica del reciclatge”.

Roberto Fuentes ha precisat que “malgrat l’escenari atípic derivat de la pandèmia, Ecovidrio vol demostrar que continua viu l’esperit de les Fogueres. Continuem fent costat a la festa més emblemàtica d’Alacant i una de les més populars d’Espanya. Al mateix temps, animem a la ciutadania al fet que continue depositant, de manera responsable, els envasos de vidre en els contenidors verds”.