La Plataforma Salvem l´Ideal assenyala que se’l pròxim Ple de Pressupostos de l’Ajuntament d’Alacant i no hi ha inclosa cap partida per a l’adquisició del Cinema Ideal i incorporar-lo al Patrimoni Cultural de la ciutat. Durant 15 anys les majories del Partit Popular s’ha negat a això i ara amb el suport de Ciutadans insisteixen en la seua negativa. De res sembla servir el clam dels alacantins per veure aqueix espai format per l’Ideal, la Casa de Socors i l’Ideal com a centre cultural i d’oci d’aquesta ciutat.

Per si encara hi haguera una possibilitat i algun Grup Municipal, com sembla, presentara una esmena que possibilitara la seua compra, els donarem raons perquè voten SI: l’obstinació de don Carlos d’Aguilera, després de salvar el Benacantil, a crear aquesta Plataforma, en els esforços de Paco Huesca i els seus nombrosos membres des de 2005, les més de 5000 signatures en dues campanyes en Change.org, les desenes d’articles i cartes dels lectors en la premsa, el comprovat suport en les xarxes socials i els vídeos de més de 30 artistes nascuts a Alacant, actors, directors de cinema, músics, escriptors, ballarins, etc. que li sol·liciten convertisquen l’Ideal en el Centre Cultural que aquesta ciutat necessita.

Algunes vegades els polítics no saben com són millors les coses, llavors demanen consell a membres del seu partit, als qui els han votats, s’envolten d’assessors i escolten als interessats i implicats en l’assumpte.

El cas de l’abandó des de fa més de 15 anys per tots els Governs Municipals del Cinema Ideal d’Alacant és un tema que clama al cel. Un edifici model d’una època, singular, corcat per dins per la desídia i la ruïna, pot ser un exemple del que ha estat ocorrent en les entranyes de les clavegueres del nostre Ajuntament, a la vista de les últimes notícies judicials de presumptes connivències corruptes entre empresaris, alcaldes i regidors.

Per a aclarir quina és la postura que han de prendre els representants del poble en l’assumpte de l’adquisició de l’Ideal per a incorporar-lo al Patrimoni Cultural de la ciutat, li han enviat un document que recull l’opinió entesa dels treballadors de la cultura «tots alacantins» aconsellant-los què és el millor per a Alacant, donant suport a aquesta veterana campanya perquè el Cinema Ideal i torne a ser per a l’educació, la cultura, l’oci i gaudi dels alacantins i dels quals estimen aquesta terra i perquè els Grups Municipals tinguen informació i aclarisquen si tenen algun dubte del que han de fer i votar en conseqüència.