L’Ajuntament de El Campello, en col·laboració amb Creu Roja Espanyola, “MEDITERRANI deixa que et cuide” i la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de la Generalitat Valenciana, acull a la Platja de Carrerlamar l’exposició “Mediterrani deixa que et cuide”, així com uns tallers associats el pròxim dia 19 del mateix mes, entre les 10.00h i 13.00h.

Aquesta mostra forma part d’una campanya el nucli central de la qual és la lletra “S”: Seguretat, Sostenibilitat i Salut a les platges. “L’objectiu és el de promoure un entorn segur i sostenible, per a fomentar la salut de les persones que gaudeixen d’ell”, han manifestat des de Creu Roja Espanyola.

L’exposició compta amb un material dinamitzat per a la realització de tallers associats a les tres temàtiques citades amb anterioritat. Així mateix, els continguts exposats estaran separats en tres colors en funció de l’àrea. Referent a “sostenibilitat” s’instal·larà un expositor amb 4 panells en els quals es tractarà: “El rescat de la Nacra”, “La fauna amagada del Mediterrani”, “El desenvolupament sostenible” i les “Plantes marines”.

A més, l’expositor de “Seguretat” tractarà sobre “Banderes i corrents”, “Xarxa de varamientos”, “Picades de Meduses” i la “Reanimació cardiopulmonar en adults i xiquets”. Així mateix, en l’àrea de “Salut”, especialment dedicat als fems marins, podrem informar-nos sobre les deixalles més comunes que trobem en els nostres mars, les espècies perilloses del Mediterrani, així com temes relacionats amb la salut en general.

CARPES i TALLERS INSTRUCTIUS

A part dels panells informatius ressenyats, podrem visitar les carpes sobre medi ambient i salut, en les quals s’abordaran qüestions tan importants com què fer davant una onada de calor, alimentació saludable i hidratació i explicacions sobre el projecte “Intemares”, l’objectiu del qual és aconseguir una xarxa d’espais marins protegits de la Xarxa Natura 2000.

Els tallers, que versaran sobre les tres “S”, estaran disponibles durant tota la franja horària de l’exposició i en ells els usuaris podran aprendre interactuant. A més, es repartiran cremes solars al costat dels consells sobre la protecció de la pell, cendrers portàtils, amb la finalitat d’evitar la presència de burilles a la platja, ventalls… i els que necessiten hidratar-se el podran fer amb càntirs, que l’organització de l’exposició ha recuperat amb la finalitat de minimitzar el consum del plàstic.