El cicle ‘Descobreix una obra d’art’ de l’Institut Alacantí de Cultura recupera de nou la figura de l’insigne Juan Gil-Albert amb una conferència de l’artista María Jesús Soler. La pintora desgranarà tots els detalls del seu quadre, Diari de trajectes, inspirat en una frase recollida en el llibre Breviarium vitae de l’autor alcoià.

L’obra de Soler va formar part de l’exposició organitzada pel IAC en 2004 amb motiu del certamen “Mirades a Juan Gil Albert des de l’art i les arts en el Centenari del seu naixement. Llavors, l’artista es va inspirar en una reflexió gilabertiana inclosa en el llibre Breviarium vitae, on l’autor va recollir aforismes i reflexions anotats durant trenta anys. En aquest cas li va cridar l’atenció el pensament “Estimar és veritablement centrar en algú l’atracció del Cosmos”, frase que va incorporar a la seua peça artística de tècnica mixta. Demà explicarà est i altres dades en una conferència que tindrà lloc a la Casa Bardín a les 19.30 hores.

Doctora en Filosofia i Ciències de l’Educació i llicenciada en Belles arts, Soler és catedràtica de Filosofia. Formada en Gravat Calcogràfic a València i Urbino (Itàlia), és una artista multidisciplinària consolidada amb un ampli historial d’exposicions de pintura i gravat, present a més en fires d’art com les de Xangai o Estampa, però també amb projectes escultòrics. És autora dels llibres Rigoberto Soler de prop i Meninas: mite, invenció i realitat i ha il·lustrat amb els seus gravats Elscamins i la mirada del poeta Marc Granell.