L’Ajuntament d’Alcalalí ha organitzat per cinqué any consecutiu “Feslalí, Alcalalí en flor”, un complet programa d’esdeveniments des de l’1 al 23 de febrer, l’objectiu del qual és mostrar el potencial turístic del municipi d’interior, dotant de protagonisme als paisatges d’ametlers en flor, al producte de l’ametla, i a la gastronomia autòctona.

Per això, el dissabte 1 de febrer es presenta públicament la programació d’aquest esdeveniment i s’inaugura la “V Ruta de la Tapa amb ametla”. Aquest acte tindrà lloc en la Plaça de l’Ajuntament, a les 12.00 h.

Alcalalí aposta per realçar els seus atributs, i sens dubte febrer és el mes més adequat. Acomiadem l’hivern amb l’espectacle dels ametlers en flor, flors que la primavera transforma en ametles i que concentren en el seu sabor les aromes de la terra i les serres que ens emboliquen. Un any més, cuinem el paisatge per a tu i els nostres establiments et conviden a degustar un trosset del paisatge que podràs gaudir.

En la V Ruta de la Tapa, de l’1 al 23 de febrer podràs assaborir tapes clàssiques, menús innovadors, dolços d’origen àrab i l’ametla, per descomptat, protagonista de cada plat.

Aquest esdeveniment s’ha organitzat comptant amb la col·laboració de 8 establiments. Aquesta iniciativa que pretén posar en valor el paisatge dels ametlers en flor a través de la seua gastronomia.

Durant els quatre caps de setmana del mes de febrer, Alcalalí presenta una programació àmplia d’activitats, dirigida a tots els públics. Els visitants a més de poder assaborir l’ametla, participar en la V Edició de la Marató Fotogràfica #AlcalalíEnFlor”, en el Concurs de dolços amb ametla, també podran gaudir de caminades guiades entre ametlers, creació d’un grafiti temàtic per Larouch, gimcana i showcooking a càrrec del cuiner Pep Romany del restautante Pont Sec de Dènia i del mestre heladero Óscar Palacio de Heladeros Palacio Artesanos de Pedreguer, en un entorn tenyit de roses i blancs.

Durant l’últim cap de setmana, els dies 22 i 23, tindrà lloc la “Fira de Productes i Oficis de la Terra”. Comptarem amb més de 30 llocs i la fira estarà amenitzada amb “muixeranga”, “dolçaina i tabalet”. També comptarem amb les actuacions de Dani Miquel, Jazzy Makers i el grup valencià Gin Lemon’s.