Aquest pròxim dimecres 18 de març, continuarà, a les 19.30 hores, a la Casa Natal de Miguel Hernández, situada en l’oriolà carrer de Sant Joan, l’IV Cicle de “Trobades amb la poesia a la Casa Natal de Miguel Hernández”, organitzat per la Fundació Cultural Miguel Hernández i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Orihuela, dins de la programació de la “Primavera Hernandiana”.

El cicle, coordinat igual que els tres anteriors celebrats en 2018 i 2019 per José Luis Zerón Huguet, pretén posar veu poètica a l’emblemàtica casa on va nàixer l’universal Miguel Hernández.

En aquesta sessió recitarà el poeta i investigador Joaquín Juan Penalva, nascut a Novelda en 1976, que és professor en la Universitat Miguel Hernández.

És doctor en Filologia Espanyola per la Universitat d’Alacant, màster en Edició per la Universitat de Salamanca i màster en Crítica Cinematogràfica per Aula Crítica.

Ha escrit, al costat de Luis Bagué, el llibre de poemes cinèfils “Babilònia, mon amour” (accèssit del V Premi Dionisia García/Universidad de Múrcia, 2005) i la plaquette “Dia de l’espectador” (2009).

A més, ha publicat altres cinc poemaris: “La tristeza de los sabios” (accésit del Premio de Poesía 2006 para Jóvenes Creadores de la Academia Castellano-Leonesa, 2007), “Hiberna, hibernorum” (2013), “Anfitriones de una derrota infinita” (Huerga & Fierro, 2015, Premio de la Crítica Literaria Valenciana), “Cronología de Tarkovski” (Huerga & Fierro, 2018) y “Todas las batallas perdidas” (Huerga & Fierro, 2019).

Va ser codirector de la revista de poesia “Ex Libris” i col·labora en el suplement Art i Lletres del diari “Informació” i en la revista de cinema online “L’espectador imaginari” (www.elespectadorimaginario.com).