Casa Mediterráneo continua amb Poemes del Mediterrani dins de la seua programació a distància. En aquesta ocasió, la poeta Guadalupe Grande recita uns versos.

Guadalupe Grande és una escriptora i crítica espanyola, nascuda a Madrid en 1965. En la mateixa ciutat, va obtindre la llicenciatura en Antropologia Social, a través de la Universitat Complutense. No és la primera persona de la seua família a entregar-se a l’art, ja que els seus pares són poetes i el seu avi, pintor. Al llarg de la seua carrera, ha participat de nombrosos esdeveniments d’interés literari, com ara la I Mostra Iberoamericana de Poesia i el Festival Internacional de Poesia de Medellín, tots dos a Colòmbia, i el festival madrileny de nom INVERS, l’any 2011. En el camp de la crítica literària, el seu treball inclou col·laboracions amb L’Independent, El Urogallo, Ressenya, Quaderns Hispanoamericans i El Mundo, entre altres periòdics i revistes.

Guadalupe és una gran promotora de la cultura, i també posseeix experiència com a editora. A més, en el 2008 va rebre la Beca Valle-Inclán destinada a la producció literària, atorgada per l’Acadèmia d’Espanya a Roma. En el present, treballa en la Universitat Popular José Hierro, en la capital espanyola, a càrrec de l’activitat poètica del centre.

Entre els seus poemaris publicats, trobem «El libro de Lilit«, con el cual obtuvo el Premio Rafael Alberti, «Mapas de cera» i «Hotel para erizos«.