Casa Mediterráneo alberga a partir del 8 de juny l’exposició fotogràfica Som aigua de l’artista Isabel Muñoz. La mostra compta amb un total de 20 obres protagonitzades per la apenísta japonesa Ai Futaki en el Oceanogràfic de València i s’inaugurarà hui, coincidint amb el Dia Mundial dels Oceános, a les 19.00 hores en un esdeveniment que es podrà seguir en streaming des de la web www.casa-mediterraneo.es

En aquest sentit, la institució diplomàtica ha organitzat i impulsat, en col·laboració amb el Oceanogràfic, aquesta exposició en la qual Muñoz convida a reflexionar sobre la generositat que ofereix la naturalesa i el maltractament que rep en resposta, ja que “la mar ens ho dóna tot sense demanar-nos res a canvi”, segons manifesta l’autora. Així mateix, Som aigua inclou una instal·lació de fotografies impreses en teles flotants que evoca una prada de posidònia, espècie endèmica del Mediterrani.

D’aquesta manera, la seu de Casa Mediterráneo  servirà com a espai per a reivindicar la “necessitat de cuidar de les nostres mars i oceans, i lluitar contra la contaminació i sobreexplotació marines per a conservar la seua biodiversitat en línia amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de l’Agenda 2030 de Nacions Unides”, segons explica el director de la institució diplomàtica, Héctor Salvador.

L’exposició Som aigua d’Isabel Muñoz es podrà visitar a casa Mediterrani fins al 30 de juliol, de dilluns a divendres en horari de 9.00 a 14.00 hores, prèvia inscripció obligatòria el correu electrònic eventos@casa-mediterraneo.es

Sobre Isabel Muñoz

Isabel Muñoz, és una fotògrafa que destaca dins de la diversitat de propostes que caracteritzen el panorama fotogràfic espanyol contemporani, apostant per la tècnica de la platinotipia i pel gran format amb l’objectiu de reforçar el seu discurs: la seua passió pel cos com a forma d’aproximació a l’estudi de l’ésser humà.

Una passió que ja des de les seues primeres sèries marca l’inici d’un recorregut per nombroses cultures en les quals busca capturar amb la seua cambra la bellesa del cos humà, abastant des dels seus balls i lluites tradicionals fins a unes certes realitats i problemàtiques en les quals Muñoz decideix centrar la mirada establint un compromís social.

La forta presència que Isabel Muñoz ha adquirit dins de la realitat artística contemporània queda reflectida en el reconeixement al seu treball a través de diferents premis i esments, la Medalla d’Or al Mèrit en les Belles arts 2009 i l’obtenció en dues ocasions del World Press Photo. Destaca també el Premi Nacional de Fotografia 2016.

Sobre Ai Futaki

Nascuda al Japó, doble posseïdora del rècord Guinness mundial d’apnea, Ai Futaki és una de les poques persones en el món que ens transmet l’esplendor de la mar de diverses maneres, incloent Vídeo/Fotografia artística sota l’aigua, presentacions en televisió, donant conferències i com a instructora d’apnea.

Ai Futaki va començar a nadar de manera competitiva quan tenia només 3 anys i des de llavors la seua vida s’ha unit a l’aigua de moltes maneres.

En 2003, es va creuar amb el busseig a Hondures i va començar la seua vida submarina. En 2007, va descobrir l’apnea a Tailàndia. Va ser una revelació que li va canviar la vida, perquè finalment va trobar la forma més natural i lliure d’estar en l’aigua.

Ai Futaki forma realment part del món submarí. En representar el regne aquàtic d’una manera que el món mai havia vist abans, ressalta el significat i l’expressió de la connexió Humà-Aigua.

Ella és el pont; Ella és la missatgera de la mar.

Les seues pel·lícules apareixen en TV, campanyes publicitàries i exposicions i la seua imatge adorna sovint les pàgines de revistes i llibres com els de ISSEY MIKAYE o ISABEL MUÑOZ.

La inauguració de Somos aigua es podrà seguir a les 19.00 hores ací.