El Pati del Fester ha acollit un any més la presentació de la Revista Dia 4 que fuera, la més atípica mai presentada, sense públic present i sense la presència dels presidents, presidentes i cronistes de les comparses, com sol ser habitual en l’acte. “La revista pretén ser testimoni del temps i que dins d’un temps servisca per a recordar el succeït durant aquest atípic any”, va assenyalar el president de la Junta Central de Festes, Paco Rosique qui va destacar que “les Festes tenen una vida pròpia a la nostra ciutat i hem intentat conjuminar moltes de les seues històries en un volum que esperem la ciutadania puga gaudir”.

L’acte va estar conduït per les editores de la revista i la cronista de la Junta Central de Festes, María Gómez, qui va ser l’encarregada d’anunciar els textos guanyadors d’aquest any 2020. El premi “Charraicas del Passeig” va ser per a Antonio Palao Tomás pel seu divertit text “Houston, Houston, tenim un problema, o no?”. D’altra banda el premi “Alfredo Rojas Navarro, Història i Investigació” va tindre dos guanyadors que van ser José Miguel Pardo Sánchez per “Memòries d’un azotacalles. Eustaquio Cabanes: Vida i obra Masera” i per a José Sánchez Ferrándiz pel seu article “12 de maig de 2020, una tradició interrompuda”.

L’acte va estar presidit per l’Alcalde, Fulgencio Cerdán qui va destacar la importància de l’any 2020 per a la Junta Central de Festes quan havia de celebrar la seua 50 aniversari. Cerdán va tindre paraules d’agraïment per a aquesta institució festera i els 17 presidents que durant aquest temps l’han dirigida. Al seu torn el primer edil villenense va apel·lar al sentit de la responsabilitat ciutadana de cara a possibles celebracions festeres que puguen provocar rebrots de Covid-19 a la nostra ciutat. “L’any vinent celebrarem aquest quinquagenari com a tret d’identitat i cohesió social”, va dir l’Alcalde.

La regidora de Festes, Maite Gandia, va acompanyar a les Regidores de Festes 2020 i 2021 a recollir els primers volums d’una revista especial la portada de la qual ha sigut realitzada per l’artista local, Pedro Marco. En ella destaca la imatge d’Alfredo Roja, impulsor i primer president de la Junta Central de Festes en 1970.

La revista pot adquirir-se en els Comerços Vaig veure associats de la nostra ciutat a un preu de 7 euros. El volum inclou el CD del Concert de Música Festera gravat durant l’Equador Fester en el Teatre Chapí, a més dels bons per a sortejos de premis gràcies als establiments col·laboradors.