L’alcalde d’Elx, Pablo Ruz; l’edil d’Agricultura i Aigua, Juan de Dios Navarro, i l’edil de Pedanies i Camp d’Elx, Raúl Sempere, han assistit a l’acte del tall simbòlic del meló de Carrizales corresponent a la temporada 2023. Un esdeveniment tradicional celebrat en el restaurant Martino on també ha estat el president de la Comunitat de Regants de Canyissars, Fernando Antón, al costat del padrí d’aquesta campanya, el director de la Càtedra Dama d’Elx i catedràtic de la Universitat Miguel Hernández, José Navarro Pedreño.

El meló de Carrizales, conegut també com a pell de gripau és únic a nivell internacional gràcies a un sabor particular i extremadament dolç a causa de les característiques del sòl i la forma de reg. Enguany la producció ha estat de petit calibre i la collita ha estat inferior a la d’anys anteriors, passant dels 500.000 als 200.000 quilos, a conseqüència de l’excés de calor i les pluges tardanes.

El padrí d’enguany ha agraït a la Comunitat de Regants als agricultors del Camp d’Elx “que fan possible que funcioni i sigui un sistema a imitar en un mitjà molt complex les característiques del qual no faciliten l’agricultura, però amb el maneig adequat s’aconsegueixen productes d’alta qualitat”. Segons Navarro, aquest esdeveniment “més que simbòlic és necessari per a recordar que hi ha s’aconsegueixen productes d’una qualitat envejable”.

Per part seua, l’alcalde ha reiterat el compromís de l’Ajuntament amb l’aigua. “Continuarem reivindicant aigua per al nostre camp per als gairebé 400 comuners de canyissars que depenen en la seva gran majoria del Segura i també, una part més reduïda, del Xúquer”.

“L’aigua és vida per al nostre camp i prosperitat per als nostres regants i no permetrem que per un capritx polític del Govern d’Espanya es condemni a la ruïna dels nostres agricultors”, ha subratllat l’alcalde, qui ha animat als il·licitans al fet que consumeixin productes locals, “de la nostra terra, dels nostres agricultors i de temporada. Quan consumim productes de proximitat com el meló de Carrizales estem generant riquesa i fent costat als nostres veïns”.