JUNO MEDIA va realitzar el rodatge del curtmetratge “Dios Te Salve, María” del 26 de novembre fins al dia 29, coincidint així amb l’homenatge al 85 aniversari del “Bombardeig de les 8 hores” sobre Alacant el 28 de novembre en la Plaça Sèneca. El rodatge va tindre lloc en diferents localitzacions d’Alacant com els refugis antiaeris de la ciutat i la Plaça del Carmen.

Aquesta producció és l’òpera preval de la productora JUNO MEDIA i ha estat dirigit per dues dones, Noelia Fluxá i Julie-*Estel Soard, notables per haver format part del jurat LGBTI del 18 Festival Internacional de Cinema d’Alacant.

“DIos Te Salve María” és una història commovedora i realista que ens situa a la ciutat d’Alacant durant els durs anys de la Guerra Civil Espanyola. La trama se centra en la relació d’amor entre dues dones que havien de mantindre el seu romanç en secret per la por a l’exclusió i a la persecució per ser homosexuals. La història es desenvolupa mentre Alacant és bombardejada, per la qual cosa el seu lloc de trobada són els refugis antiaeris de la ciutat.

El guió és a càrrec de Sergio Checa, qui ha realitzat una profunda investigació i documentació sobre els fets que van tindre lloc a la ciutat d’Alacant durant la Guerra Civil. Les referències històriques i d’hemeroteca han sigut corroborats per la Comissió de Memòria Històrica d’Alacant i integrades en la trama, de manera que tots els personatges mostren detalls i fets que van succeir realment, a excepció de la història d’amor, que és l’únic fet fictici de la trama.

L’elenc principal està format per Irene Rojo (protagonista) i Patricia Aroa Pérez (co-protagonista) al costat de 5 actors de repartiment i 48 figurants que han realitzat assajos en els refugis antiaeris des del dia 22 de novembre junt un coach actoral per a donar vida als personatges.

Es tracta d’un projecte autofinançat que compta amb la col·laboració i el suport de l’oficina ALACANT FILM OFFICE de l’Ajuntament d’Alacant i del Festival Internacional de Cinema d’Alacant, i amb els avals del col·lectiu ALACANT ENTÉN LGTBI que se suma a la producció del curtmetratge, donant suport a la realització d’aquesta obra per la seua temàtica LGTBI i interés històric i cultural. Compta amb la supervisió de la COMISSIÓ DE MEMÒRIA HISTÒRICA D’ALACANT i la DIRECCIÓ DEL PATRIMONI CULTURAL D’ALACANT i el patrocini d’ALACANT GASTRONÒMICA, CARMENCITA, EL SORREL, FUTURA IMPRESSIÓ, LOL RESORT, MARQUÉS DE VALÈNCIA, TESCOMA, WANDERLUST ALBIR I WE ACT CINEMA.