El Institut Valencià de Cultura ha posat en marxa el canal #quedateencasa per a oferir setmanalment continguts culturals de totes les seues àrees: teatre, música, cinema. La Filmoteca inclou pel·lícules restaurades i curtmetratges de producció valenciana.

PEL·LÍCULES RESTAURADES

Què és Espanya? (Luis Araquistáin i Cayetano Coll i Cuchí, 1926). 63′

En aquestes setmanes d’aules buides, en aquest temps en què ha sigut necessari instaurar una altra manera d’educar recolzat en la tecnologia, no està de més revisar aquest documental sobre la cultura, l’educació i la investigació científica en els anys 20 del segle passat. Posant èmfasi en la qualitat del servei públic gràcies al compromís polític, aquesta producció de Luis Araquistáin i Cayetano Coll i Cuchí, pensada per a il·lustrar les seues conferències a Centreamèrica, conté imatges de les més destacades personalitats d’aquests àmbits: Bartolomé Cossío, Ramón Menéndez Pidal, Leonardo Torres Quevedo, Santiago Ramón y Cajal o Sever Ochoa, entre altres. Restauració feta en col·laboració amb la Societat Estatal de Commemoracions Culturals (Ministeri de Cultura) i la Residència d’Estudiants.

Més info: http://www.restauracionesfilmoteca.com/cine-espanol/no-ficcion/que-es-espana/

#LAFIESTADELCORTOENCASA

Nova sessió: De la infància a la joventut

Ficció. 48’. TP (excepte Lucas + 12 i Voluntari +7)

Aquesta setmana presentem quatre curtmetratges de ficció les històries de la qual tenen en comú el creixement psicològic i moral dels seus protagonistes, els desitjos dels quals en la vida es topen de cara amb la realitat: Lucas vol una moto (Lucas, Alex Montoya), Jaime vol viure a Hollywood (Voluntari, Javier Marco), Thimbo vol ser futbolista (Un lloc millor, Moisés Romera i Marisa Crespo), un grup rep una lliçó sobre com aconseguir l’èxit (Sé el que vulgues, Moisés Romera i Marisa Crespo).

Voluntari, Javier Marco, 03’52’’, 2014. Ficció. +7

Jaime vol viure a Hollywood. Els seus pares volen que vaja alguna cosa més lluny.

Sé el que vulgues, Marisa Crespo, Moisés Romera. 10’, 2017. Ficció. TP

No et crees les notícies. En aquest país, si una persona lluita, aconsegueix complir els seus somnis. I Yulissa, una jove colombiana, ha vingut ací a demostrar-ho.

 

 

Un lloc millor, Marisa Crespo i Moisés Romera, 03’30’’, 2013. Ficció. TP

Thimbo vol ser futbolista. Malik somia amb tindre el seu propi negoci. Demba només pensa a anar-se a un lloc millor.

Lucas, Álex Montoya, 30’00’’, 2012. Ficció. +12

Lucas vol una moto. Un dia coneix a Álvaro, un home que li ofereix diners a canvi d’unes fotos innocents.