La programació de L´Escorxador durant maig, juny, juliol i agost prestarà especial als concerts de la Terrassa i al Cinema d’Estiu, tal com han anunciat la regidora de Cultura, Marga Antón i el director del L´Escorxador, José Luis Mas.

«Tenim una programació molt completa que enguany presentem amb una especial il·lusió en recuperar tots els aforaments i veient l’èxit que vam tindre en anteriors edicions. Creiem que serà una aposta molt important d’aquest estiu i que tindrà una gran afluència de públic», ha explicat l’edil de l’àrea.

Tots dos han destacat, quant a «Els Nits de l´Estiu» que es tracta de la programació més important dels últims anys amb grups de música que formen part dels millors festivals de música a Espanya com el Primavera Sound.

«Tanquem la Terrassa amb el contenidor ´L’Escorxador en festes» per a celebrar les festes d’agost amb el concert de Cupido + Anibal Gómez DJ Set (un dels dos membres d’Ullet Calor) i Llei DJ», ha informat l’edil de l’àrea, qui ha afegit que, entre altres artistes, passaran pel centre cultural els recentment nominats al Goya a la millor cançó Derby Motoreta’s Ruquet Kachimba acompanyats de DJ Abraham Boba, el cantant de Lleó Benavente. A més, enguany es preveu l’assistència d’unes 10.000 persones per a aquests concerts al no haver-hi restriccions d’aforament.

«El que es pretén amb Els Nits d`Estiu és donar cabuda a un públic d’entre 14 i 50 anys i ésser el referent cultural a la província en les nits de cap de setmana a l’estiu», ha apuntat Antón. Les entrades estaran a la venda a partir del pròxim 1 de juny a les 17.00 hores en Instanticket, taquilla del Gran Teatre i el mateix dia del concert una hora abans en la taquilla de L’Escorxador.

D’altra banda amb el «Cinema d´Estiu» es pretén posar l’accent al cinema familiar amb la projecció de Ice Age el divendres 8 de juliol, de Lilo & Sticht el 22 de juliol i Aladdin el 5 agost i enguany es tornen a instal·lar taules perquè la gent puga portar el seu sopar al cinema.

De la mateixa manera, la formació artística cobra especial rellevància en la programació amb les escoles d’estiu «Art amb molt de conte», que s’impartirà en anglés i castellà, i «Dansa per a tots». L’edil ha afirmat que «continuem apostant per la dansa i el teatre en la programació, així com el suport ferm a les companyies il·licitanes. En aquesta programació més del 40% de les activitats són creades per artistes il·licitans i il·licitanes».

Quant a la formació de xiquets i xiquetes s’incorpora com a novetat els «Tipi Art» a càrrec de Loly Mise i Llu Torxa en el qual els xiquets i xiquetes crearan amb total llibertat artística.

Per la seua part el director del centre cultural ha comentat que el festival LGTBI «Diversa» tindrà lloc entre el 10 i 18 de juny amb les activitats «lúdiques i de reivindicació», i ha destacat la varietat de disciplines artístiques amb les quals compta la programació.