L’Auditori de Torrevieja programa per vegada primera el cicle “Torrevieja Suena a Jazz” amb Roberto Fonseca, Kyle Eastwood i Robin McKelle. Aquestes són les bases del que puga ser el futur festival de jazz de Torrevieja, i que aquesta tardor pretén ser un referent per als amants del jazz de tota la província d’Alacant. A més el programa de tardor de l’Auditori Internacional compta amb dos concerts d’Antonio Orozco, l’obra de teatre “5 i Acció” amb Carlos Sobera i Marta Hazas, els ballets Nacional Rus amb El Trencanous, l’Imperial Rus amb “El Llac dels Cignes” i amb el del Palau de Gel de Moscou en “La Bella i la Bèstia”. A més es posarà en escena l’òpera “La Flauta Màgica”, hi haurà un tribut a Rocío Jurado, autoritzat i supervisat per la seua filla Rocío Carrasco, i la prestigiosa Film Symphony Orchestra amb un programa de John Williams. Les entrades ja estan a la venda des d’avui en www.auditoriotorrevieja.com

Roberto Fonseca Power Trio. Foto: Auditori Torrevieja

Roberto Fonseca Power Trio. Foto: Auditori Torrevieja

El cicle “Torrevieja Suena a Jazz” començarà el divendres 12 d’octubre amb Roberto Fonseca. Des del començament de la seua carrera musical a principis de 1990, ha declarat clarament la seua missió: “Vull que la meua música arribe a la gent que no em coneix, i somni a convertir-me algun dia en un punt de referència per al meu públic”. Ve a aquest cicle de jazz a presentar el seu últim treball Abuc, un recorregut musical dels gèneres que van florir en l’illa del Carib, amb peces de bolero, chachachá i fins i tot hip-hop.

Un dia més tard, 13 d’octubre, serà el torn de Kyle Eastwood, considerat com un dels millors contrabajistas del jazz contemporani. La seua trajectòria, tan eclèctica com a brillant, li ha portat a tocar en els millors i prestigiosos festivals de jazz del món. Cridaner i modern, el seu últim treball ‘In Transit’ té moltes virtuts. Els entusiastes veuran en ell l’avantprojecte d’una forma contemporània de jazz que abasta la riquesa melòdica i el groove, mentre que els puristes, a més de gaudir de composicions originals, podran vagar per la història gràcies a algunes fascinants versions de Count Basie, Monk i Mingus, sense explicar la versió del tema favorit de cinema italià de Kyle Eastwood, que simbolitza la seua especial relació amb la indústria del cinema, per a la qual col·labora entre uns altres amb el seu pare Clint Eastwood.

El reconeixement amb un premi en la categoria de jazz vocal del concurs Thelonius Monk, va impulsar a Robin McKelle a iniciar el que seria, sens dubte, una trajectòria brillant. Des dels seus inicis, el registre vocal de McKelle no ha passat desapercebut per a molts artistes que no han dubtat a comptar amb la seua veu, com Herbie Hancock, Wayne Shorter, David Bowie, Gregory Porter o Bobby Mc Ferrin, entre uns altres. Després d’alguns interessants enregistraments, serà Heart of Memphis (2014) la peça que l’eleve al cim. Però feia temps que McKelle volia gravar un disc en el qual tots els temes anaren majorment compostos per ella. I així van nàixer The Looking Glass (2016) i el seu més recent Melodic Canvas (2017), més proper al jazz . Tots dos han rebut el respatler de la crítica especialitzada i del públic. Ho presentarà a Torrevieja el diumenge 14 d’octubre.

Cadascun dels concerts del cicle “Torrevieja Suena a Jazz” costarà 20 euros, però l’Auditori de Torrevella traurà a la venda cent abonaments a 30 euros per als tres concerts.

Teatre.

El dissabte 3 de novembre està programada “5 i Acció” on estan alguns dels rostres més coneguts del moment, com l’actor i presentador Carlos Sobera, Marta Hazas, el gallec Javier Veiga, Marta Belenguer o Ana Rac. La sinopsi de l’obra parteix de la història d’una «innocent presentadora del temps d’un telenotícies de màxima audiència, també és casualment l’amant del president del canal de televisió. Marisol (Marta Hazas) somia amb convertir-se en actriu i Adolfo (Carlos Sobera) decideix complir el somni de la seua núvia, per a açò contracta els serveis d’un mediocre aspirant a director de cinema (Javier Veiga)».

Dansa.

Aquesta programació té un buit especial per a la dansa, amb tres ballets programats. El primer d’ells serà “El Trencanous” interpretat pel Ballet Nacional Rus. El Trencanous és un ballet de dos actes, originalment coreografiado per Marius Petipa i Lev Ivanov amb una partitura de Piotr Ilyich Tchaikovsky. El llibret és una adaptació del conte de Hoffmann «El Trencanous i el Rei Ratolí». El prestigiós Ballet Nacional Rus de Serguey Radchendko, va ser la primera companyia privada que va sorgir en aquest país després de l’enfonsament de l’antiga Unió Soviètica.

Òpera.

La companyia Òpera 2001 presenta el diumenge 11 de novembre un dels «plats forts» dins de la programació cultural de la temporada amb la posada en escena de «La flauta màgica», de Morzart, un espectacle líric que es presenta en versió original (alemany) i que estarà subtitulada en espanyol. La companyia està composta per un centenar de persones entre les quals es troba una orquestra simfònica composta per 45 músics que tocarà en directe.

El dissabte 24 de novembre l’Auditori de Torrevieja acollirà l’homenatge a

Rocío Jurat “Punt de Partida” el primer espectacle supervisat i autoritzat per

Rocío Carrasco, que s’estrena deu anys després de la seua mort. És un homenatge teatral a Rocío Jurado, amb un recorregut musical per tota la seua trajectòria, sota la mirada de Candela, la protagonista.

Cigne Blanco i Cigne Negre són dos pols oposats: un és dolçor i fragilitat, l’altre – poder i provocació. L’engany i el vertader amor, el Ben i el Mal. La perfecció de les coreografies fa que aquest ballet “El Llac dels Cignes” siga el més conegut, més sol·licitat i més interpretat durant ja 140 anys, que estarà interpretat el divendres 21 de desembre pel Ballet Imperial Rus.

El famós Ballet del Palau de Gel de Moscou estarà el dissabte 12 de gener interpretant “La Bella i la Bèstia”. Aquesta companyia, mundialment famosa, va ser fundada a Moscou en 1990. Compta amb un elenc de 14 patinadors, on inclouen a 4 primeres figures mundials. Per a donar-li més interacció i força al xou se sumaran 2 cantants en directe. Una combinació que satisfà als amants de la dansa clàssica i del patinatge sobre gel. Un espectacle per a tota la família.

Música.

Després de la cancel·lació per problemes de salut del concert d’Antonio Orozco a Torrevella, el cantant ha volgut tornar a la ciutat, per a traure’s aqueixa espina. Estarà per partida doble el dissabte 8 i el diumenge 9 de desembre dins de la gira “Únic, segona temporada”.

La Film Symphony Orchestra, orquestra simfònica líder en música de cinema, torna de gira presentant el seu FSO TOUR 2018/19: Especial John Williams. Un tour amb més de 60 concerts repartits per tota Espanya i Portugal en el qual es rendeix el major tribut al compositor, guanyador de 5 Oscar i posseïdor de 59 nominacions al mateix. Es tracta d’una gira molt especial en la qual s’interpretaran els millors temes del genial compositor, de la mà del carismàtic director d’orquestra Constantino Martínez-Orts. S’escoltarà la música de Star Wars: L’últim Jedi, Memòries d’una Geisha, JFK, El Patriota, Jurassic Park, Harry Potter, La Llista de Schindler i moltes més. La Film Symphony Orchestra estarà el dissabte 15 de desembre.

Les entrades es poden adquirir en la web www.auditoriotorrevieja.com i els dimecres en la taquilla del Centre Cultural Verge del Carmen. Alguns dels espectacles tenen descomptes per a jubilats o Amics de l’Auditori.