El Institut Valencià de Cultura ha posat en marxa el canal #quedateencasa per a oferir setmanalment continguts culturals de totes les seues àrees: teatre, música, cinema. La Filmoteca inclou pel·lícules restaurades i curtmetratges de producció valenciana.

PEL·LÍCULES RESTAURADES

SANZ Y EL SECRETO DE SU ARTE. Maximiliano Thous i Francisco Sanz. Espanya, 1918. 65′

Francisco Sanz (1872-1939) va ser un famós ventríloc valencià que va triomfar en els escenaris de tot el món en les primeres dècades del segle XX amb el seu espectacle de ventriloquía. En 1918 va decidir fer una pel·lícula que mostrara minuciosament la seua tècnica per a ser exhibida com a complement de les representacions teatrals i el resultat va ser un documental insòlit, de gran modernitat. En 1995 els descendents de Francisco Sanz van donar les còpies que conservaven de la pel·lícula a la Filmoteca, que la va restaurar. L’acompanyament musical és obra d’Arcadi Valiente.

Més info: http://www.restauracionesfilmoteca.com/cine-valenciano/no-ficcion/sanz-y-el-secreto-de-su-arte/

Dansa serpentina. USA, 1895. 1’30»

Les danses serpentines van ser un espectacle artístic molt popular a la fi del segle XIX en teatres d’Europa i Amèrica. El cinema va aprofitar aqueixa popularitat per a produir escenes com aquesta, recuperada i restauradapor la Filmoteca en 1994, amb no poques dificultats: el material nitrat estava seriosament danyat i presentava un tipus de perforació particular, obligant a adaptar la mecànica dels aparells reproductors. No obstant això, el resultat va ser satisfactori, i hui podem gaudir d’aquestes imatges en moviment plenes de sensualitat.

Més info: http://www.restauracionesfilmoteca.com/cine-extranjero/no-ficcion/serpentine-dance-danza-serpentina/

#LAFIESTADELCORTOENCASA

Nova sessió: CAMBIOS, ESCAPADAS Y VIAJES. Ficció, animació, documental. 61’

Quasi totes les crisis profundes provoquen canvis radicals. Els curtmetratges d’aquesta sessió parlen amb una gran poesia de persones que superen crisis emocionals o físiques mitjançant un viatge, una escapada, o una recuperació.

EL ABRIGO ROJO. Avelina Prat · 2011 · Color · 20’ · 35mm

Una carta oblidada en el folre d’un antic abric encurioseix de l’empleada

AU REVOIR. Toni Barrena · 2011 · 12′ · Ficció

Un viatge amb cotxe, records, abstracció. No és tu història, ni la meua. És simplement la nostra.

CABEZA DE ORQUÍDEA. Violeta Blasco / Germán Andrés López / Carlotta Napolità / Angélica Sánchez Martínez / Claudia Zegarra P · 2016 · 21′ · Color · Documental

Angélica té un problema amb la seua sexualitat, un bloqueig psicològic i físic. A través d’un vídeo diari, compartit amb altres dues dones, indagarà en els seus records per a entendre què succeeix amb el seu cos.