La regidora de Cultura, Marga Antón, ha informat que el pròxim dia 9 de juny se celebra el Dia Internacional dels Arxius amb l’objectiu de donar a conéixer arxius, fons documentals, tasques i funcions dels arxivers i el paper dels arxivaments per a la investigació i la gestió de l’administració.

Antón ha explicat que “enguany, almenys de moment, no podrem realitzar les visites guiades a l’Arxiu Històric Municipal que eren habituals en aquest dia; si la situació ens ho permet intentarem fer-les en una data més propícia abans que acabe l’any”.

Tal com ha indicat la regidora, el Consell Internacional d’Arxius ha llançat una campanya per a donar a conéixer què és un arxiu des d’una perspectiva àmplia. Sota el hastag #UnArchivoEs els arxius de tot el món que se sumen a aquesta iniciativa podran compartir frases del que és un arxiu per a cadascun dels seus usuaris.

“El AHME (Arxiu Històric Municipal d’Elx) vol adherir-se a la campanya del ICA/CIA per a la setmana del 8 al 12 de juny i per a això necessitem la teua col·laboració. Es tracta que ens escrigues una frase del que és per a tu un arxiu, amb el teu nom i la teua professió (això últim és opcional). Nosaltres ho pujarem al llarg de la setmana a la nostra xarxa social i amb aqueix hastag es podrà consultar per qualsevol persona. A més, el CIA anirà fent selecció de frases per a la difusió. Ens encantaria poder comptar amb la teua col·laboració”, ha explicat la regidora.