La regidora de Festes, Mariola Galiana, el president de la Associació de Carretillers i Tradicions d’Elx (ACTE), Jaime Sánchez, i la Carretillera d’Honor 2019, la periodista Cristina Medina, han explicat hui tots els detalls de la “Carretillà 2019” que tindrà lloc l’en la matinada del 13 d’agost al 14 d’agost, a partir de les 12.45 hores en el Hort del Monjo.

Una “Carretillà” en la qual està previst el tret de 2.000 dotzenes de carretons i l’entrada al recinte fitat de més d’un centenar de carretilleros.

Tant Mariola Galiana com Cristina Medina han confirmat que enguany entraran en la “gàbia” i han animat als il·licitans i il·licitanes a participar en aquesta tradició, bé entrant al recinte fitat, bé com a espectadors.

Per part seua, Jaime Sánchez ha recordat que per a entrar al recinte és imprescindible haver realitzat el curs de carretillero així com aportar el DNI als agents de la Policia Local que regulen els accessos. Al costat d’això s’ha d’acudir amb la indumentària adequada per a evitar cremades.

“En els últims anys hem aconseguit que els informatius nacionals no òbriguen les notícies del dia 14 amb el número de ferits a Elx en la Nit de l’Albà. De fet, l’any passat només va haver-hi 8 ferits i cap d’ells de gravetat”, ha explicat Sánchez.

En aquesta mateixa línia, Cristina Medina, ha assenyalat que “la pólvora no és perillosa si saps quins productes has de comprar i com fer un bon ús d’aquests”.

Medina ha assegurat sentir-se molt orgullosa per ocupar el càrrec de “Carretillera d’Honor”. “Quan em van cridar em va fer moltíssima il·lusió perquè sempre m’ha agradat la pólvora i sóc d’Elx. Per al meu la Nit de el’Albà és la nit favorita de les Festes d’Elx i els carretons han format part de la meua vida. M’he ficat en les Glorieta i als carrers del centre però enguany per primera vegada entraré en la zona fitada del Hort del Monjo”, ha indicat la periodista qui ha afegit que “estic molt contenta de contribuir a mantindre viva aquesta tradició il·licitana que es remunta a 1750”.