La regidora de Benestar Social, Teresa Maciá, ha anunciat aquest matí que el pròxim un de setembre s’obri el termini d’inscripció per als diversos tallers que es van a desenvolupar en els centres socials per a la temporada 2018/2019, termini que es mantindrà obert fins al 15 de setembre.

“Mitjançant aquest programa d’animació sociocultural, es pretén, com a objectiu general, potenciar el desenvolupament personal i social i el procés d’integració social de les persones a través del seu temps d’oci, facilitant la cooperació entre les mateixes i la generació de relacions ciutadanes, i la promoció de la salut, millorant amb açò la seua qualitat de vida”, ha assenyalat la regidora.

Per segon any consecutiu, els tallers comencen a la fi de setembre, concretament el 27 de setembre amb un acte d’obertura, en la Plaça del Centre de Congressos, a les 18,30 hores i l’1 d’octubre amb els tallers que es perllongaran fins al 15 de juny.

“D’altra banda, cal destacar que hem dut a terme una ampliació de tallers en alguns casos, responent a demandes de la ciutadania. Així, incorporem de nou tallers de fotografia, afegim tallers en algunes pedanies. Hem afegit tallers de zumba i s’ha augmentat guitarra per la demanda, Ioga en Arenals per primera vegada, i taller d’elaboració de productes naturals és totalment nou”, ha indicat Maciá.

En aquesta edició s’ofereixen 10 tallers més, passant de 200 a 210, que s’ofereixen 34 centres socials i cívics de la nostra ciutat i partides rurals. Tallers de gimnàstica, ioga, balls de saló, psicologia, coaching, guitarra, coral, rondalla, teatre, teatre en família, jardineria, horticultura en família, i horticultura, costura, bolillos i brodats, iniciació palmell blanc, espart, brodats i calats, encaix rus, artesania productes naturals, manualitats i manualitats de reciclatge, customización de premses, animació lectora/memòria, memòria i pintura.

Les inscripcions es podran realitzar a través de la web municipal https://aplicaciones.elche.es/inscripciontalleres i des de les Oficines Municipals d’Atenció al Ciutadà (OMAC), en aquest cas serà necessari la identificació amb el DNI. També es podrà acudir als centres socials de Altabix, Poeta Miguel Hernández i Polivalent de Carrús els dies 3, 4, 5 i 6 de setembre, en horari de 09.30 a 12.00 h (necessària identificació amb DNI).

Podran inscriure’s totes les persones empadronades en el municipi d’Elx majors de 18 anys, incidint que es proposen en la seua programació multitud de tallers per a majors de 60 anys o menors de 55 en situació de discapacitat del 33%, i solament es permetrà realitzar una única sol·licitud per persona, que podrà ser modificada durant el període d’inscripció. A més, es podran triar, per ordre de preferència, fins a tres tallers, encara que solament s’admetrà un màxim de dos per persona. Les places s’adjudicaran per sorteig informàtic i, una vegada adjudicats els tallers i horaris a cada persona, no s’admetrà cap canvi.