La Regidoria de Comerç, Hostaleria, Consum i Mercats, que dirigeix l’edil Lidia López, ha organitzat, a través del Centre de Recursos de Consum (A prop), i en col·laboració amb les Associacions de Comerciants, dos concursos (Fotografia i Vídeo, i Xarxes Socials) per a premiar la millor fotografia, el millor vídeo i la millor publicació en Facebook, relacionades amb el Comerç, l’Hostaleria o els Mercats Municipals d’Alacant, des del punt de vista del consumidor i la seua relació amb aquests.

Aquest certamen gratuït, realitzada amb motiu del Dia Mundial del Consumidor (15 de març), està dirigida a tots els alacantins majors de 18 anys. Els participants hauran de penjar les publicacions en Facebook o enviar les fotografies i/o vídeos a cerca@alicante.es entre el 3 i el 29 de febrer, tots dos inclusivament.

Entre totes les publicacions presentades al concurs, un jurat integrat per membres designats pels organismes organitzadors i col·laboradors triarà les premiades.

Les millors publicacions, vídeos i fotografies comptaran amb un trofeu i un val de compra per valor de 100 €, mentre que les classificades en segon lloc s’emportaran un trofeu i un val de compra per valor de 50 €, tots dos vals

es podran gastar únicament en els Mercats Municipals o comerços/restauració associats.

El nom dels guanyadors es comunicarà en un acte el dijous 12 de març a les 12.30 hores en la Sala d’actes de la Casa de la Festa, situada al Carrer Bailèn, 20.

A través de l’A prop, la regidoria vol impulsar la participació ciutadana i el coneixement entorn del consum. Per això, l’edil de Comerç i Consum, Lidia López, ha volgut posar en valor aquest concurs que «ajudarà al fet que els alacantins coneguen l’A prop en primera persona i prenguen consciència de la necessitat de fer un consum responsable.

Participació

En relació al concurs de Fotografia i Vídeo, cada concursant podrà enviar un màxim de tres fotografias i tres vídeos, que la seua temàtica siga la relació del consumidor amb un comerç, establiment hostaler o mercat municipal d’Alacant. De la mateixa manera, respecte al certamen de Xarxes Socials, cada participant podrà enviar un màxim de tres publicacions, que la seua temàtica serà la mateixa que l’anterior.

Les persones que vulguen participar hauran d’enviar les seues fotos/vídeos o publicacions entre el 3 i el 29 de febrer de 2020, tots dos inclusivament.

Podran participar en tots dos concursos qualsevol persona major de 18 anys, la identitat dels quals s’acreditarà exclusivament per mitjà de documents oficials.

Així mateix, respecte a la participació en la prova de Xarxes Socials, els concursants hauran de publicar en la pàgina de Facebook de l’A prop un contingut que podrà contindre: frases, diàlegs, poema breu, greguerías, micro-relats, memes, gifs animats o qualsevol altra forma d’expressió artística, tot això reflectint la relació dels consumidors amb comerços, hostaleria o Mercats Municipals d’Alacant.

Més informació i bases del concurs en :

https://www.alicante.es/es/concursos/concursos-fotografia-video-y-redes-sociales-dia-mundial-del-consumidor