L’Ajuntament de Benidorm, a través de la Regidoria de Cultura i en col·laboració amb l’Associació de Moros i Cristians, han convocat el XIX concurs de composició de música festera 2019. La regidor de Cultura en funcions, Ana Pellicer, juntament amb el vocal de la Asocaciónde Moros i Cristians, Julio Escudero, i el director tècnic de la Banda de la Unió Muscial, Pedro Salines, han presentat tots els detalls del concurs que tindrà lloc el 28 de setembre. 
La regidora ha comentat que “l’última edició es realitze en el 2013” i que enguany “a iniciativa de l’Associació de Moros i Cristians, asi com de les bandes musicals de la nostra ciutat, es realitzarà la XIX edició”. El concert sempre se celebra l’últim dissabte de setembre, anticipant-se i anunciant l’arribada de les festes de Moros i Cristians que comencen a principis d’octubre. 
La modalitat de la composició es dedicarà en aquesta edició a la marxa mora i els participants podran presentar quantes composicions desitgen. Aquestes hauran de ser originals, inèdites i no hauran d’haver sigut interpretades en públic amb anterioritat. Es valorarà especialment l’originalitat en els temes, l’harmonia, la melodia i altres característiques pròpies de la música festera. 
El termini de presentació de les partitures originals acaba el 31 de juliol de 2019, havent d’entregar-les en la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Benidorm. De totes les peces es realitzarà una selecció de les quatre millors que seran interpretades per la Unió Musical de Benidorm en un concert el dia 28 de setembre. 
Pedro Salines ha comentat que “el jurat estarà compost de 3 membres destacats i amb personalitat en el món de la musica” com són José Vicente Asensi Seva, compositor de musica festera i dels dos guanyadors del concurs de l’any 2013 que van compartir premi, Antonio Cuenca Castelló, professor de conservatori de Benidorm, i Victor Vallés Fornet, compositor i professor.
Per part seua, el vocal de la la Associació de Moros i Cristians ha convidat “a tothom a assistir a l’esdeveniment perquè pot ser un acte cultural molt interessant”. 
El guanyador del concurs obtindrà un premi de 2.000€, així com un trofeu patrocinat per l’Ajuntament de Benidorm. En aquesta edició el grup hoteler Posidó col·labora oferint un cap de setmana per a dues persones en un hotel de la cadena per al compositor guardonat.
Per a més informació, les persones interessades poden acudir a la Regidoria de Cultura de 10.00 a 13.00 hores o trucar als telèfons 966 815 487 i 629 646 595.