La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, programa diverses activitats en Les Cigarreras i el MACA, per a commemorar el pròxim 11 de febrer el Dia Internacional de la dona i la xiqueta en la ciència, que se celebra des de l’any 2015. A través de xarrades i tallers, en col·laboració amb experts, la regidoria pretén posar el seu gra d’arena per a conscienciar i reduir la bretxa de gènere tan important que hi ha en els sectors de la ciència, la tecnologia, l’enginyeria i les matemàtiques.

El Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència, que se celebra cada any l’11 de febrer, va ser aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides amb la finalitat d’aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa en la ciència per a les dones i les xiquetes, i a més per a aconseguir la igualtat de gènere i l’apoderament de les dones i les xiquetes. Aquest Dia és un recordatori que les dones i les xiquetes exerceixen un paper fonamental en les comunitats de ciència i tecnologia i que la seua participació ha d’enfortir-se. La celebració d’aquest dia està dirigida per la UNESCO i ONU-Dones, en col·laboració amb institucions i socis de la societat civil que promouen l’accés i la participació de dones i xiquetes en la ciència.

ACTIVITATS

Les Cigarreras dins de «Panorama Les Cigarreras» de Edusi Alacant

  • Dimarts 11 de febrer. Conferència a la Casa de la Música

18.30 h. Sr. Enrique Aparicio Arias. «Dones Científiques en Astronomia»

Entrada lliure limitada a l’aforament

  • Dimecres 12 de febrer. Des de les 17.30 h. Tallers familiars. “Ciència en Femení”

“Dones espacials». Taller de llançament de Coets. (45’)

“Vegetals Genials”. Taller d’extracció d’ADN. (30’)

“Més enllà de Marie Curie”. Taller de reaccions químiques. (45’)

Realització dels tallers en el Centre Cultural Les Cigarreras. Caixa 2 (primera planta de la nau de Cultura Contemporània). Activitat destinada a majors de 7 anys per a gaudir al costat d’un adult.Gratuït. Inscripció en www.cigarreras.es.

Aquests projecte s’emmarquen en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible EDUSI Alacant – Àrea de les Cigarreras, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. Una manera de fer Europa

MACA, Museu d’Art Contemporani d’Alacant

  • 11 de febrer en a les 17 h.

Activitat organitzada per la Societat per a l’Avanç del Pensament Crític

Conferència «Ciència XXI» amb Amparo Marco, del grup d’investigació «Astrofísica Estel·lar» Universitat d’Alacant i Paula Benavídez del grup d’investigació «Astronomia i Astrofísica » Universitat d’Alacant.

S’exposarà la ciència que es realitza en l’actualitat al nostre país. Ens parlaran sobre l’Univers i el nostre lloc en la Galàxia, de cúmuls estel·lars, asteroides i cometes, i també d’art i la seua relació amb la ciència.

Entrada lliure.