El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha donat a conéixer els diversos actes preparats pel seu departament per a commemorar el Dia de la Memòria i recordar a les víctimes de la Guerra civil.

Antonio Manresa, amb la col·laboració de l’àrea de Memòria d’Alacant, integrat en la seua regidoria, se suma així a les iniciatives que duen a terme diverses ciutats de la Comunitat Valenciana després que la Generalitat triara el 28 de març per a rememorar cada any a les víctimes de la contesa i la seua finalització l’1 d’abril.

El calendari d’activitats, segons el regidor, té present els actuals condicionaments per la crisi sanitària motivada per la pandèmia.

L’acte institucional del Dia de la Memòria, el 28 de març, tindrà lloc en el passeig del Port d’Alacant, amb una ofrena de flors en el monument al vaixell Standbrook. L’acte, recolzat per l’Ajuntament d’Alacant, serà gravat perquè els interessats puguen veure-ho en Facebook https://www.facebook.com/refugiosalicante

Homenatge a Miguel Hernández

Aqueixa mateixa jornada del diumenge 28, en el citat mur de la xarxa social, es podrà gaudir d’un recital en homenatge al poeta oriolà Miguel Hernández, mort en aquesta data de 1942 a Alacant.

Actuen en aquest record el pianista Manuel Ramos i la cantant Oriana Quintero, que recitarà versos del pastor-poeta. Les intervenció dels artistes ha sigut gravada en el saló blau de l’Ajuntament.

Visita a refugis i Casa de Màquines

Del divendres 26 al 28 de març s’han programat visites a refugis antiaeris a la ciutat, amb el suport de TuriGuías – Guies Oficials de Turisme. Els horaris seran els següents: divendres, 12hs i 18hs. Dissabte, 10, 12 i 18 hs. Diumenge, 10 i 12 hs. També s’ha previst un tour guiat en anglés, el dissabte a les 10 hs.

Les reserves es poden realitzar a través de la pàgina web www.turiguiasalicante/refugis.

Hi haurà també, del 26 al 28, “portes obertes” en el refugi Palmeretes, els treballs de rehabilitació del qual han acabat recentment. Els horaris seran: divendres, dissabte i diumenge, a les 10 i a les 13 hs.

Curts teatrals, per Atrapa teatre, a través de Facebook, en el mur citat: https://www.facebook.com/refugiosalicante.

Visites virtuals

S’ha disposat, a més, la visita virtual al refugi antiaeri de la plaça Sèneca, el primer que es va condicionar la ciutat. El refugi està situat en el subsòl d’aquest espai públic ciutadà, amb la boca d’entrada al costat de l’edifici del que era l’antiga estació d’autobusos, batejat recentment com a Espai Sèneca.

La segona visita virtual se centrarà en la temàtica “Fi de la Guerra a Alacant. Casa de Màquines”: https://www.facebook.com/refugiosalicante.

Sobre els nous refugis que han sigut restaurats, el programa d’actes contempla del 28 de març a l’1 d’abril: “Passe fotografies”, en Facebook, en el mateix enllaç.

Flores per a les víctimes, per a veure en Facebook

De cara a l’1 d’abril, s’ha gravat, perquè els interessats puguen veure-ho en Facebook, una Ofrena de flors a les víctimes de la Guerra civil, en el Monument Camp dels Ametlers.