La Regidoria de Cultura, a través del Departament de Memòria, ha organitzat una programació online per a homenatjar ahir dilluns 25 de maig a les víctimes del bombardeig del Mercat Central. El confinament i les mesures de seguretat pròpies de la pandèmia no permeten enguany realitzar l’homenatge en la plaça del 25 de maig. Però això no quitació perquè no es continue recordant i homenatjant les centenars de víctimes que van morir en el bombardeig.

És per això que des del Departament de Memòria d’Alacant de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant s’ha preparat un nombre important d’actes perquè puguem continuar fent l’homenatge: acte institucional, música, curts, rap, etc.

Manresa, el Regidor, ha assenyalat que «malgrat les circumstàncies, la regidoria havia de commemorar l’aniversari d’un fet tan dolorós i que tant va marcar a la ciutat d’Alacant i per a això hem dissenyat un programa online amb activitats per a tots els públics».

Els vídeos amb les activitats s’anat penjant en el facebook de la Regidoria de Cultura i en la web alicantecultura.es el mateix dia 25 de maig.

Programa:

  • Acte institucional Plaza 25 de Maig (Gravat)
  • Vídeo sobre el Bombardeig del Mercat Central
  • Videoclip musical. Actualment exposat per Memòria d’Alacant, en el Centre d’Interpretació de la Guerra a casa de Màquines. Rap Bombardeig Mercat Central. Presentació per autor i Vídeo musical. Mister Barceló, autor cançó «25 de Maig». Videoclip realitzat per Lletra & Frame
  • Visita guiada online Exposició “Alacant ha caigut” , actualment exposada per Memòria d’Alacant, en el Centre d’Interpretació de la Guerra a casa de Màquines.
  • Visita guiada online Refugi Plaza Sèneca
  • 6060 (sobre bombardege Mercat Central). Presentació del Curt cinematogràfic. Gravada NUBO FILMS
  • Concert Música sota les bombes. Vídeo documental. Resum del concert de la Banda Simfònica d’Alacant.
  • Espectacle Dansa. Homenatge a Miguel Hernández. Alumnes del Conservatori Professional de Dansa d’Alacant. Espectacle de dansa en el Teatre Principal el 13 de desembre de 2017