La regidoria de Cultura presenta una nova edició d’Aula Oberta, un dels seus programes més longeus que en la present edició compta amb un total de 85 cursos programats amb 1.500 places, dels quals 19 cursos són de pagament directe al monitor i 66 d’accés per pagament de taxa pública. Del total de l’oferta, 77 cursos seran presencials i huit en línia.
Les activitats s’oferiran durant aquest mes de setembre, període en el qual es podrà realitzar la preinscripció, es durà a terme el sorteig i s’adjudicaran les places. El desenvolupament dels diferents cursos i resta d’activitats, es realitzaran en el període comprés entre el dimarts 18 d’octubre del 2022 i el dilluns 19 de juny del 2023.
Encara que la major part de les activitats programades es realitzaran de manera presencial, no abandonem la formació en línia, introduïda l’any 2020. Aquesta modalitat formativa àmplia les possibilitats d’accés a les activitats d’un ampli sector de població que no poden desplaçar-se als centres per diferents motius.
En aquest sentit l’edil de Cultura, Antonio Manresa ha assenyalat «el positiu que resulta mantindre la formació en línia, que tan positiva ha sigut durant aquests dos anys anteriors, i que ha vingut per a quedar-se, permetent així aconseguir un públic més ampli i variat, que per diferents raons no poden acudir als cursos de manera presencial, però que estan molt interessats en l’oferta». «Aula Oberta, és un clar exemple d’un programa veterà de la regidoria, que s’adapta a la perfecció a les noves necessitats».
Igual que ocorreguera en les dues anteriors edicions (març-juny 2021 i octubre 21-juny 22), s’incorporarà, en aquesta ocasió, 7 clubs de lectura; un de continguts audiovisuals i 6 clubs de lectura literaris (4 presencials i 2 en línia). Aquests últims (els literaris) es realitzaran en col·laboració amb el programa municipal d’aquesta concejalia “Anem a la Biblio”.
Aula Oberta sempre ha pretés oferir una proposta de formació no reglada, en diferents formats: cursos, tallers, visites guiades, xarrades, etc. amb la finalitat d’afavorir la creació d’un espai d’aprenentatge i convivència intergeneracional i intercultural, en el qual es puga establir un intercanvi de coneixements, opinions i experiències.
La preinscripció, es realitzarà en la pàgina web el dimecres 14 de setembre a les 09 hores i es prolongarà fins a les 10 hores del dimecres 28 de setembre. Podrà sol·licitar un màxim de 3 activitats.
El dimecres 28 de setembre es realitza un sorteig de places i s’adjudiquen les mateixes. Una vegada obtinguda la plaça s’ha de realitzar el pagament de la taxa publica entre el 28 de setembre i el 9 d’octubre. Si la persona que obté la plaça en el sorteig no realitza el pagament en aquestes dates, perdrà el dret d’assistir a aquesta activitat.
El preu-taxa base és de 0,57€ per cada hora de duració del curs. Amb una reducció del 50% per a: menors de 18 anys, majors de 65 anys, persones en atur, membre de família reconeguda com a nombrosa o que posseïsquen un grau de discapacitat física o psíquica superior o igual al 33%. sempre que siguen persones empadronades en el municipi d’Alacant. El preu-taxa per a les persones no empadronades en el municipi d’Alacant és de 1,14€ per hora. Sense cap reducció.
Podran inscriure’s en cursos amb places vacants o en llista d’espera a partir del dimecres 11 d’octubre.

Inscripció a cursos gratuïts
L’accés a aquestes activitats serà prèvia inscripció 15 dies abans d’iniciar-se l’activitat. Es realitzarà des de la pròpia web d’Aula Oberta en l’apartat de cursos amb places vacants. Des de l’apartat de cursos de pagament per taxa pública.

Inscripció als cursos de pagament directe al monitor
Aquests cursos no estan subjectes a sorteig, sent l’admissió per ordre d’inscripció. Per a això haurà de posar-se en contacte amb la persona responsable del curs. Dades que figuren en el fullet i en la https://aulaabierta.alicante.es.