Aula Oberta és un programa que es realitza de forma ininterrompuda en format “curse escolar” (s’inicia a la tardor i es prolonga fins a la primavera de l’any següent), des de setembre de 1987. Per la qual cosa ens presentem davant la seua 32a edició.

La present edició, té previstos 82 cursos, 10 més que l’edició passada, dels quals 57 són d’accés mitjançant sorteig i pagament de taxa publica i altres 25 corresponen a cursos d’accés directe sense sorteig mitjançant pagament directe al monitor.

El nombre d’activitats complementàries programades en aquests moments és d’onze per a l’últim trimestre de l’any. Tres audicions musicals didàctiques a càrrec de la Banda Simfònica Municipal, tres itineraris urbans i cinc conferències. Aquestes activitats es veuran ampliades gradualment en el primer i posteriorment en el segon trimestre del 2020.

Les activitats, dirigides a persones majors de 16 anys, es realitzaran entre el dilluns 14 d’octubre del 2019 i el divendres 5 de juny del 2020, i tindran lloc en cinc Aules Municipals de Cultura, en el Centre Municipal de les Arts, en el Centre Comunitari Platges i en set associacions i partides rurals, a més d’algunes activitats complementàries, que es realitzaran en espais com la Casa de la Música del Centre Cultural Les Cigarreras, espais oberts del nucli urbà, altres espais oberts de l’acabe municipal, etc.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha assenyalat que «el programa d’Aula Oberta, és sens dubte, un dels pilars i referents de la Regidoria. Les 32 edicions, són la mostra més evident de l’arrelament que té entre els ciutadans, que any rere any, esperen el mes de setembre per a poder inscriure’s en aquells cursos en els quals estan interessats».

«El nostre objectiu amb aquest programa és el d’innovar en cada edició amb la proposta de cursos i activitats, que s’engloben dins del context cultural i social actual, i que ens permeta atraure un públic les inquietuds del qual i motivacions siguen diferents».

És un programa que des dels seus inicis s’ha caracteritzat per:

  • La seua descentralització. Realitzant-se activitats en diferents barris i partides rurals de l’acabe municipal.
  • Pel caràcter formatiu de les seues intervencions.
  • Per la seua transversalitat quant a l’accessibilitat a les activitats tant pels requisits d’accés (únicament ser major de 16 anys, sense requisits de nivell formatiu) com pel seu “preu” mòdic o gratuït.

Les principals activitats del programa estan configurades per cursos i tallers de diferents especialitats, a més d’amb un conjunt d’activitats complementàries com a xarrades, visites guiades, audicions musicals didàctiques, etc.

AULA OBERTA té una finalitat clara: oferir una proposta de formació no reglada, en diferents formats: cursos, tallers, visites guiades, xarrades, audicions musicals didàctiques, etc. amb la finalitat d’afavorir la creació d’un espai d’aprenentatge i convivència intergeneracional i intercultural, en el qual es puga establir un intercanvi de coneixements, opinions i experiències.

Places oferides

Les places oferides hui dia s’acosten a les 3.000. S’ofereixen més de 1.800 places en cursos i més de 1.000 en les activitats complementàries (Conferències, itineraris urbans i audicions musicals).

Inscripcions.

Es realitzen per mitjà de la web http://aulaabierta.alicante.es i s’activarà el divendres 6 de setembre a les 9:00h fins a les 11:00h del dilluns 16 de setembre.