L’edil de Cultura, Antonio Manresa, ha presentat aquest matí la programació del programa Cultura en barris per als pròxims quatre mesos, en el qual col·laboren la Diputació d’Alacant, Aigües d’Alacant, i les regidories d’Igualtat i Acció Social.

El programa Cultura en barris, s’ha convertit en un dels pilars en els quals se sustenta la Regidoria de Cultura. Es tracta del paraigua sota el qual s’engloben tots aquells programes que organitza directament o en els quals participa la Regidoria de Cultura.

Manresa ha assenyalat que aquest programa és especialment important «perquè cal obrir i acostar la cultura a tots els barris de la ciutat, més enllà dels quatre vaixells almirall de la Regidoria que són el Castell, el MACA, Cigarreras i la Llotja». «L’any que ve, amb el nou pressupost la dotació i el nombre d’accions dins de Cultura en barris serà major», ha conclòs.

Des de de octubre de 2019 a gener de 2020, es realitzaran un centenar d’activitats per a tots els públics en una trentena d’espais municipals, entre els quals es troben, Centres Socials,Biblioteques,places,parcs i centres culturals, de quasi 20 barris de la ciutat, permetent que l’extensa oferta cultural es descentralitze i arribe a tota la ciutadania.

Cultura en barris, aglutina a més altres tres programes amb entitat pròpia: MenutsBarris, Anem a la Biblio i Activitats en parcs. Com a novetat en aquesta edició, s’ha habilitat la possibilitat de reserva telemàtica de les entrades-invitacions de tots els espectacles a través d’una plataforma online.

  • MenutsBarris

Una dotzena de propostes d’arts escèniques per a la infància i la joventut (teatre, titelles,dansa ,concert didàctic i circ) programades entre octubre i desembre en cinc Centres Socials Comunitaris,el Centre Cultural Cigarreras i el Teatre Principal.

El programa, inclou d’una banda, unes sessions matinals, dirigides als centres escolars (dels quals s’espera la participació d’una trentena) i una sessió vespertina oberta a tot el públic.

Com a novetat, en aquesta edició Menuts Barris, compta amb la col·laboració de la Mostra de Teatre Espanyol d’Autors Contemporanis (formant part del seu apartat infantil de programació),el Teatre Principal (realitzant allí la funció escolar final de campanya)i la Regidoria d’Igualtat (que programa una obra dedicada a alumnes de Secundària).

  • Anem a la Biblio

Programa d’animació a la lectura i activitats, a través dels quals dinamitzar les biblioteques, i convertir-les en una mica més, que simples espais de lectura o consulta.

Es desenvolupa en 10 biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Públiques Municipals, i està dirigida a tots els públics.

El programa complet el conformen dotze sessions de clubs de lectura, trenta-un espectacles de narrativa oral i quatre espectacles de música en directe.

Tota la informació completa està disponible en www.alicantecultura.es