El programa Cultura en barris, va iniciar la seua marxa al setembre de 2016, i s’ha convertit edició a edició en el pilar fonamental en el qual se sustenta la política d’intervenció cultural de proximitat de la Regidoria de Cultura a la ciutat. Es tracta del paraigua sota el qual s’engloben tots aquelles activitats en els barris que organitza directament o en els quals participa la Regidoria de Cultura .

En aquesta ocasió es presenten com a novetats de l’edició: la incorporació de la Regidoria de Joventut com a entitat coorganitzadora , la realització d’un cicle teatral temàtic amb la Regidoria d’Igualtat, la integració del Centre Municipal de les Arts i la Caixa Negra en Cigarreras com a espais de referència estable i zonal de la programació de Cultura en barris, la participació de les xarxes d’equipaments on es desenvolupa Cultura en Barris en l’operació cultural «La Nit en Blanc» al juliol, l’ampliació de centres socials amb programació estable durant la vesprada dels dissabtes, al costat de l’increment de funcions escèniques dedicades a públic major de 14 anys, la programació de produccions recolzades en anteriors edicions d’Alacant a Escena i la inclusió d’espectacles de màgia entre els gèneres programats.

L’edil de Cultura, Antonio Manresa ha destacat «la importància que ha adquirit el programa Cultura en barris en la regidoria, ja que ha permés complir amb un dels objectius principals marcats, el de la descentralització i aproximació a tots els barris de la ciutat de la cultura». «Veiem a més, que el públic respon de manera positiva i això és el vertader al·licient per a continuar esforçant-nos dia rere dia».

Des de de febrer a juny de 2020, es realitzaran un total de 92 activitats de narrativa oral, teatre, concerts de música de cambra i de música pop, circ, titelles,teatre musical, màgia, dansa contemporània, monòlegs i jocs, per a tots els públics en una trentena d’espais municipals, entre els quals es troben, Centres Socials Comunitaris, Biblioteques Municipals, Places, Parcs públics, Centres Culturals i el MACA.

Encara que s’introdueixen algunes representacions amb accés per entrades de pagament com a mitjà de cofinançament i valoració, es continua donant continuïtat al sistema general d’accés per entrades – invitació a retirar en cada lloc d’exhibició (30% aforament) o per reserves online des d’una plataforma dedicada a aquest efecte (70% aforament).

En aquesta edició, per tant sota la marca de Cultura en Barris s’engloben els programes i cicles: Anem a la Biblio, Primavera en Parcs, la Nit en Blanco en barris, el cicle M’agrades quan parles, entre altres.

El programa està organitzat per l’Ajuntament d’Alacant (les regidories de Cultura, Acció Social, Igualtat i Joventut), la Diputació d’Alacant, i patrocinat per Aigües d’Alacant.

Pots consultar el programa complet ACÍ