La Regidoria de Cultura, s’uneix hui dimecres 24 a la celebració del Dia de la Biblioteca, que se celebra des de 1997, gràcies a una proposta que sorgeix de l’Associació Espanyola d’Amics del Llibre Infantil i Juvenil, recolzada pel Ministeri de Cultura, en record de la destrucció de la Biblioteca de Sarajevo, incendiada en 1992 durant el conflicte balcànic.

Per a celebrar aquest dia, l’Ajuntament a través de la Unitat de Biblioteques, ha plantejat unes activitats sota el lema: «Les biblioteques ixen al carrer», a través de les quals, tal com ha assenyalat l’edil, Mª Dolores Padilla, «vam seguir complint un dels objectius principals de la regidoria: diversificar les activitats culturals, per a acostar les propostes a tots els barris de la ciutat, ampliant els espais escènics, i fent de les Biblioteques Municipals, un espai dinàmic i atractiu per als alacantins». «Creiem en la necessitat de donar un gir en el paper que fins ara han tingut les Biblioteques, i estem treballant en aqueixa línia».

Les activitats proposades per a aquest dia són:

• Una exposició de llibres i fotos a l’aire lliure, a la vista de tots i totes.

• Biblioteca Florida-Babel: «Un llibre és un tresor» a les 17 hores, presentat per Miguel Ángel Montilla. Cuentacuentos per a xiquets de més de tres anys.

• Biblioteca Diagonal: «Contes d’amor amb humor» a les 18 hores, presentat per Miguel Ángel Pérez. Cuentacuentos per a xiquets de més de cinc anys

D’altra banda, la Regidoria de Cultura ha presentat un programa quadrimestral nou d’activitats i animació a la lectura en la xarxa de biblioteques públiques municipals d’Alacant, en col·laboració amb a Concejalia d’Igualtat, l’associació “Som Humanimal” i l’Obra Social Fundació ”la Caixa”.

Les biblioteques ja no són uns recintes on el silenci és una norma inflexible i els amants a la lectura i els estudiants els seus únics usuaris. Ara el murmuri i somriures infantils es colen en les seues sales plenes de llibres i revistes. A més de préstecs s’ofereixen una varietat d’activitats per a tota la família.

Una programació basada no solament en l’animació lectora que vol convertir llocs tradicionalment reservats a la lectura i al préstec de llibres en espais culturals vius i oberts a la creació i a l’aprenentatge. Amb aquesta sèrie d’activitats que avui es presenta apostem per l’intercanvi de coneixements i experiències; on la ciutadania, independentment de la seua edat i condició social, adquireix un paper protagonista.

Anem a la nostra biblioteca de barri també a gaudir amb una oferta d’oci que continua creixent en cada edició, formada per activitats de narració oral, cursos i tallers temàtics, clubs de lectura i accions singulars de promoció del llibre.

En aquesta edició presentem un total de 56 activitats a desenvolupar en el quadrimestre Octubre del 2018 a Gener del 2019. Les mateixes les podem englobar en 4 grans blocs:

 

• Narrativa oral, 33 activitats

• Club de lectura, 3 clubs diferents amb 9 sessions de treball.

• Cursos i tallers , 7

• Activitats d’animació lectora facilitada per gossos, 8.

Aquestes activitats estan dirigides a tots els sectors de població, tant a públic infantil (a partir dels 3 anys) , com a juvenil i públic adult.

El conjunt d’activitats programades es desenvoluparan en 10 biblioteques publiques municipals, situades en diferents barris de la ciutat d’Alacant ( Villafranqueza, Verge del Remei, Juan XXII, Sant Blas, Los Angeles, Ciutat d’Assís, Benalúa, Pla-Carolinas, Florida-Babel i Cap de l’Horta).

Per tant, aquest programa pretén no solament arribar a diferents sectors de població, sinó que també pretén arribar a les diferents zones de la ciutat.

Quant al nombre de places oferides, en aquesta edició oferim 1.950 places diferenciades de la següent forma:

• 1.650 en activitats de narrativa oral.

• 75 en Clubs de lectura

• 105 en cursos i tallers

• 120 en animació a la lectura facilitada per gossos.

1.950 places

Per primera vegada aquesta edició programem un Club de lectura sobre poesia, és una novetat que esperem siga ben acollida igual que ha sigut fins ara amb els club de lectura de narrativa. El programa presentat ací i que contempla les activitats a realitzar en el quadrimestre octubre-gener, es veurà complementat amb una nova oferta d’activitats que es presentarà en el mes de febrer i que es perllongarà fins a Juny del 2019.

Finalment, Padilla ha volgut anunciar que des d’avui les Biblioteques Municipals compten amb presència en les xarxes socials a través d’una pàgina de Facebook (Bibliotecas Municipales Alicante) i una de Instagram (Bibliotecas Municipales Alicante).