La regidoria de Cultura i Patrimoni ha editat una publicació que recull la història del Santuari de Santa María Magdalena, guia que està dins del programa desenvolupat amb motiu del centenari de la col·locació de la primera pedra del Santuari que s’està celebrant al llarg d’enguany 2019.

L’edició, amb un format reduït, resumeix el procés d’edificació del Santuari amb imatges de la seua construcció, cronologia i esbossos de José Sala Sala, autor del projecte original del Santuari, i Patricio Payá Belda, encarregat de finalitzar les obres del Santuari.

La publicació, que compta amb una tirada de 3.000 exemplars, s’enviarà als centres escolars de la localitat per a acostar una cosa tan important de la història de Novelda als més joves, assenyalava Rafa Sáez, regidor de Cultura, qui recordava que estarà disponible per a tot el públic a partir del dilluns, 13 de maig, en el Centre Cultural Gómez Tortosa de forma gratuïta i es podrà descarregar en forma digital a través de la pàgina web de l’Ajuntament www.ayto-novelda.es.

Des de la regidoria de Cultura i Patrimoni, Sáez, afirmava que és una publicació que “pretén donar a conéixer una part de la nostra història, donar-li valor a un emblema de la localitat que ens conjumina, i aconseguir posar-lo a l’abast de tots”. En aquest sentit, Carmen Payá coordinadora de la publicació, afirmava que amb aquesta revista hem volgut fer alguna cosa que perdurara en el temps, memòria històrica de la construcció del Santuari, des de desembre de 1918 fins als nostres dies.