L’Ajuntament d’Elda, a través de la Regidoria de Cultura, ha posat en marxa un cicle de presentacions literàries amb novetats editorials de primera fila i relacionades amb la bibliografia local. El cicle ha sigut presentat per la regidora de Cultura, Rosa Vidal, que ha estat acompanyada de l’edil de Joventut i Solidaritat, Anabel García, i de Juan Vera, en representació de Farfanías, Taller de Lletres i Música.

El cicle comença aquesta mateixa setmana i es desenvoluparà fins al 30 de juny, comprén presentacions de publicacions en les quals col·labora la Regidoria de Cultura, llibres d’autors locals, d’editorials nacionals o autoeditats. Les presentacions seran amb accés lliure fins a cobrir l’aforament de les diferents sales on es desenvoluparan.

Rosa Vidal ha explicat que l’objectiu és aprofitar els múltiples espais culturals i polivalents de la ciutat per a desenvolupar les seues activitats. En aquest cas, es desenvoluparan en el Museu del Calçat i a l’Auditori de Operas i Concerts d’Elda (ADOC).

el cicle inclou les següents presentacions:

Dijous 6 de maig, 20.00 hores. ‘‘Cazando vientos’,  de Verónica Martínez Amat, en la sala d’actes del Museu del Calçat.

Dijous 13 de maig, ‘La memoria eres tú’, d’Albert Bertrán Bas, a la Sala de Màquines del Museu del Calçat. Participarà Elia Barceló.

Dijous, 20 de maig, ‘‘La fábrica de zapatos’,  de Vicente Escribano, a la Sala de Màquines del Museu del Calçat.

Dimarts, 8 de juny, ‘No oigo a los niños jugar’, de Mónica Rouanett. en ADOC. També serà present Elia Barceló.

Dimecres, 30 de juny, ‘Disfraces Terribles’,  d’Elia Barceló. En ADOC.

Per part seua, Anabel García ha explicat que des de les Regidories de Solidaritat i de Cultura organitzem una conferència a Elda sobre el treball de l’Alt Comissionat de Nacions Unides per als Refugiats (ACNUR), coincidint amb la visita a la nostra ciutat de Vicente Escribano, ex-responsable a nivell mundial de la cadena de subministrament i resposta logística a emergències de l’organització”.

L’edil ha destacat que, davant la seua trajectòria i experiència professional al capdavant d’un departament tan important, des de Farfanías ens van proposar la programació d’una conferència divulgativa per part de Vicente Escribano.

Aquesta conferència, que se celebra al marge de la presentació el dia 20 de maig del llibre ‘La fàbrica de zapatos’, tindrà lloc el dimecres 19 de maig, a les 20.00 hores, en la Sala d’actes del Centre Cívic d’Elda, i a més d’Escribano participarà algun representant d’ACNUR Espanya. La conferència versarà sobre les experiències i mètodes de treball dels comités d’ACNUR.