El regidor de Cultura, Antonio Manresa, considera com a objectiu bàsic “posar en valor el Castell de Santa Bàrbara com un dels principals ressorts culturals de la ciutat”. Amb aquest objectiu, ha puntualitzat, “explorarem noves vies d’accés a tot el conjunt que en aquests moments està sotmés a un elevat nivell d’estrés de trànsit”.

La Regidoria posarà en marxa un concurs públic d’idees per a millorar la situació actual, alguna cosa que també passa per un pla per a rehabilitar i endreçar totes les senderes que accedeixen al Castell.

“Cal aplicar lògica i criteris de sostenibilitat per a preservar el conjunt monumental que a més pretenem que siga declarat per la UNESCO com a Patrimoni de la Humanitat, comptant amb tot el treball que s’ha realitzat”, ha puntualitzat Manresa.

L’edil considera important que es reforcen les línies d’actuació en Cultura “i més encara en qüestions tan estratègiques com és el Castell de Santa Bàrbara, la nostra joia més visible a la qual cal donar-li tot el valor que requereix, una tasca en la qual a més considerem que ha d’estar implicada tota la ciutadania”.