El regidor de Cultura, Antonio Manresa, ha presentat una iniciativa que posa el focus en la promoció de grups alacantins. Es tracta de “Emerge Alicante Nadal 2020”, una nova proposta que vincula les accions compreses en el programa Emergeix Alacant, que va tindre lloc durant el passat estiu, amb les propostes d’activitats nadalenques i que ha pres forma en la realització d’una bateria de vídeos musicals.

En concret, són cinc les bandes alacantines que protagonitzen els vídeos: Gran Angular (guanyadors de Emerge Alacant), Coala Lumpure, Road Volta, Vera Green i Diagnòstic Binari. Algunes d’aquestes bandes interpretaran un tema de música popular nadalenca i altres han optat per les seues pròpies nadales. La seua posada en escena ha tingut lloc en espais rellevants de la ciutat, com són el Castell de Santa Bàrbara, el Centre Cultural Les Cigarreras, la Sala La Llotja de Peix, la Biblioteca Central Florida-Babel i el MACA.

“Aquesta iniciativa té un doble objectiu: d’una banda, promocionar a la bandes alacantines i, per una altra i de manera paral·lela, donar suport a la creació audiovisual de les empreses de nostra Terreta” , ha assegurat Manresa, qui s’ha mostrat molt satisfet amb el resultat dels vídeos “en els quals es pot apreciar tant la qualitat musical com la creativa, a més dels bells espais en els quals han sigut gravats”

En la presentació també ha intervingut José Piñero, director de Produccions Baltimore, qui ha definit aquest projecte com a “il·lusionant i molt complet” i ha destacat el suport de la Regidoria “ja que en el món de la música hi ha moltes capes en les quals es necessiten aquest tipus d’accions”.

Per a la producció dels vídeos s’ha optat per contractar diversos productors audiovisuals locals i s’ha vinculat cada vídeo a una localització i productora audiovisual diferent, enriquint així la visió de cada grup i productor i generant una proposta genuïna i amb un caràcter diferenciador.

Diversos productors audiovisuals han participat en la presentació, en concret Sergio Gallegos, de Mortadel·la i Mitja S L; Rafa Galán, de Rafa Galán Studio S.L.O. i

Daniel Peral Torregrosa, especialista en producció audiovisual i d’esdeveniments.

D’altra banda, Produccions Baltimore, l’organitzador del Festival Emerge Alicante, ha col·laborat amb el disseny del cartell Emerge Nadal.

Els vídeos seran emesos en les propostes de Cultura en línia de la Regidoria de Cultura i es podran visualitzar del 9 de desembre de 2020 al 6 de gener de 2021.

BANDES PRODUCTOR AUDIOVISUAL ESPAI CULTURAL

Gran Angular (guanyadors Emergeix Alacant)

Sergio Gallegos (Mortadel·la i mitja Sl)

Castillo de Santa Bàrbara

Koala Lumpure

Daniel Peral Torregrosa i Carol Bernal Deu

Centre Cultural Les Cigarreras

Road Volta

Daniel Martínez Quintanilla

Sala Lonja del Peix

Vera Green

Leonidas Spinelli

Biblioteca Central Florida – Babel

Diagnóstico Binario

Rafa Galán

MACA