La Regidoria de Cultura, dirigida per Antonio Manresa, ha mantingut les seues activitats durant les setmanes més intenses de la pandèmia programant on-line varietat d’esdeveniments i divulgant vídeos amb la idea que els valors de la Cultura ajudaren a superar els efectes del confinament.

Des de la Regidoria de Cultura informen que s’han portat avant durant aqueix període 124 activitats i celebracions -museus, dansa, jazz, memòria històrica – amb un total de 96.362 conexions.

La visualització de vídeos també ha sigut més que destacable. Un total de 45 vídeos s’han mogut des de les xarxes socials de la Regidoria de Cultura, als quals cal sumar altres 10 penjats a través del Facebook del Centre Cultural Les Cigarreras i YouTube. Els uns i els altres han comptabilitzat 17.371 visualitzacions.

Programar i reforçar l’arxiu audiovisual

El regidor Antonio Manresa ha posat l’enfocament en aqueixos 113.733 usuaris als quals «agraïm que hagen secundat i compartit valors culturals durant aquestes setmanes de confinament».

L’edil ha avançat que «els plans dels equips de la regidoria de Cultura passen per continuar programant on – line, amb diferent freqüència. Les nostres retransmissions han evidenciat també la necessitat de reforçar l’arxiu audiovisual de les diferents activitats que duem a terme des dels diversos equipaments: exposicions, arts escèniques, cultura en barris etc.».

Antonio Manresa ha assenyalat que «les programacions on–line s’han realitzat, especialment, els últims divendres d’abril i maig, potenciades, a més, amb la celebració de jornades especials, com la relativa al Dia Internacional de la Dansa. Per a aquesta commemoració es va encarregar una performance a 10 ballarins alacantins disseminats per Espanya i resta d’Europa i el resultat va ser una micro-intervenció de 3-4 minuts».