L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Joventut, dirigida per l’edil María Conejero, ha programat per als mesos de gener a març un ampli programa d’activitats, cursos i tallers dirigits als joves alacantins. Aquests cursos gratuïts estan enfocats en diferents àmbits com la salut i el benestar, la formació, les activitats audiovisuals.

Les diverses activitats programades es duran a terme en espais com la Sala EDUSI – Cigarreras, l’Aula Formativa A prop, l’Aula Cienfuegos, el Centre 14 – Unamuno, el Centre de Recursos Educatius municipal i la Robotuxc Academy, situada al carrer Pintor Murillo. La inscripció als cursos s’obrirà el pròxim 13 de gener a les 9 del matí i les places, que són limitades, s’adjudicaran per rigorós ordre d’inscripció.

La regidora de Joventut, María Conejero, ha posat en valor aquests cursos que «trimestre rere trimestre aconsegueixen que els joves alacantins es comprometen amb l’aprenentatge amb la finalitat de millorar les seues oportunitats laborals». A més, des de Joventut informen que totes les activitats estan dirigides preferentment, a joves entre 12 i 30 anys, determinant en cada activitat el rang d’edat requerit.

Cal assenyalar que els cursos de Primers Auxilis, Manipulador d’aliments, Llengua de Signes, Cuina per a adolescents, Cuina per a tupper i Impressió 3D estan cofinançats pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) mitjançant el «Programa Operatiu de Creixement Sostenible, per a la programació 2014-2020. Una manera de fer Europa».

Així mateix, l’Ajuntament també ha volgut organitzar diferents cursos en la zona nord d’Alacant, per la qual cosa en el Centre 14 – Unamuno els joves alacantins podran acudir als tallers de Costura, Dibuix o Escriptura.

A més, l’Aula Cienfuegos serà l’encarregada d’acollir les xarrades emmarcades dins de la programació. «Parlar en públic sense morir en l’intent», «El poder de la paraula» i «Més internet i pantalles menys risc» s’organitzaran a la fi de gener, febrer i març, respectivament i estan enfocades a un públic entre 16 i 35 anys.

Inscripcions

Els cursos són totalment gratuïts i el termini d’inscripció s’obrirà el pròxim 13 de gener a les 9 del matí. A més, des de la Regidoria de Joventut recorden que els usuaris només podran apuntar-se a una activitat excepte en alguns casos que podran ser fins a dos. En el cas de no completar-se l’activitat es podrà participar en més de dues fent la inscripció fins a 48 hores abans del començament de l’activitat. No assistir al curs, taller o activitat sense cap justificació, suposarà una sanció per part de la regidoria de no poder inscriure’s en més cursos, tallers o activitats durant el temps que estime la regidoria. S’haurà d’avisar amb 48 hores d’antelació.