El regidor de Joventut, Víctor Ferrández, ha presentat aquest matí en roda de premsa els diferents actes i activitats que s’han programat per a celebrar el Dia de la Dona. Per a això no es limitarà a un acte simbòlic concentrat en un únic dia, sinó que durant tot març es realitzaran diferents activitats organitzats des de la Regidoria en el que s’ha donat a conéixer com el ‘mes de la dona jove’.

Ferrández ha explicat que “en el moment en què vam veure que diverses obres elaborades per dones joves de Torrevella havien obtingut diferents premis en el concurs organitzat per l’IVAJ, ‘No em toques el whatsapp’, el vam veure clar i vaig proposar fer una exposició amb aquest material per a posar-lo en valor”.

L’edil de Joventut ha explicat que, arran d’aquesta idea, es va plantejar a les alumnes dels instituts poder materialitzar l’exposició i, de manera conjunta amb elles, es va acabar elaborant la programació del “mes de la dona jove”. En aquest sentit, Ferrández ha valorat “la capacitat de reflexió i d’anàlisi tan alta que tenen les joves del nostre municipi i m’enorgulleix constatar que Torrevella té el futur garantit amb persones així”.

Així, els actes donaran començament el 6 de març, amb la inauguració de l’exposició itinerant de les obres premiades i treballs presentats per alumnes i alumnes de Torrevella en l’esmentat concurs. Serà en l’IES Mediterrani a les 13 hores. Aquesta exposició “serà l’eix de les activitats que hem programat”, ha comentat Ferrández, “i s’estendrà en el temps fins al mes de novembre i anirà passant pels diferents instituts de la ciutat que ho sol·liciten”. L’exposició compta amb un total de 10 fotografies (2 sèries de tríptics, una de díptics i 2 fotografies independents) i 5 vídeos (quatre d’ells elaborats per alumnes de l’IES Mediterrani i un de l’IES Torrevigía) i un cartell.

Les activitats continuaran el dimarts 12 i el dijous 14 de març, amb un curs de defensa personal per a joves i adolescents. Concretament, podran apuntar-se dones de 14 a 30 anys a través del CIAJ. El curs es farà en el Palau dels Esports en horari de 17.30 a 20.30 hores, i Ferrández ha informat que “s’han habilitat un total de 30 places, però la idea és que, en funció de la demanda, es puguen ampliar i fer nous cursos”. Així mateix, que el curs s’estendrà durant el primer dijous dels següents tres mesos.