La regidoria de Polítiques de Majors ha anunciat la volta del concurs Superchef Sènior en una nova edició per al mes de setembre. L’esdeveniment es desenvoluparà d’una forma diferent aquest any degut a la pandèmia, de manera que els participants hauran de manar la recepta amb els ingredients més la fotografia del plat juntament amb la seua inscripció, per a la seua posterior publicació en xarxes socials.

La inscripció està oberta a tots els majors de 60 anys que estiguen empadronats a Elx, almenys, durant dos anys. Quedaran exclosos d’aquesta participació els cuiners professionals en actiu, o que ho hagen sigut en algun període de la seua vida laboral. Tampoc podran apuntar-se els guanyadors de l’última edició del concurs.

El termini d’inscripció per als participants serà de l’1 al 12 de setembre, tots dos inclusivament, a través de la plataforma en línia dissenyada per a tal fi, l’enllaç de la qual estarà disponible en les xarxes socials municipals (Facebook de l’Ajuntament d’Elx i Majors Elx) i en la pàgina web de l’Ajuntament (elche.es). Les persones que necessite més informació o tinga qualsevol dubte, no dubten a dirigir-se a la pròpia Regidoria de Polítiques de Majors, a través del número de telèfon 966658263 o al correu electrònic mayores@elche.es.

Els plats guanyadors seran elegits mitjançant votació. El període de la mateixa estarà comprés del dia 15 al 24 de setembre. Es publicaran les fotografies de cada plat en les xarxes socials municipals (Facebook) juntament amb la descripció de la recepta (ingredients i procés d’elaboració). El sistema de qualificació s’organitzarà en funció dels vots obtinguts. S’entén per vot a cadascuna de les interaccions dels usuaris d’aquesta xarxa social en la fotografia publicada. La votació finalitzarà el divendres 24 de setembre a les 23.59 hores.

«Una vegada coneguts els resultats, hi haurà tres guanyadors que assistiran a l’Escola Municipal d’Hostaleria per a veure el desenvolupament de les seues receptes, les quals seran elaborades per tres dels xefs professionals que formen part del jurat de Superchef i comptaran amb la col·laboració de tres regidors de l’equip de govern, que s’anunciaran a partir del 25 de setembre. Els guanyadors del concurs es coneixeran el 29 de setembre», ha anunciat la responsable de l’àrea.

El concurs compta amb el patrocini de la xarxa de supermercats Dialprix i amb la col·laboració de diferents xefs de renom de la ciutat.

«Sense més, anime a tots els nostres majors, a participar en aquesta nova edició de Superchef Sènior, ja que a través d’aquesta iniciativa es dóna a conéixer i es posa en valor la saviesa de les nostres persones majors en l’elaboració de plats de gran valor culinari, i d’aqueixa manera es contribueix al fet que perduren en el temps», ha conclòs Vives.