La Regidoria de Turisme reprén les rutes turístiques d’experiències amb cinc propostes de senderisme, de les quals tres seran diürnes i, per primera vegada, es realitzaran dues rutes nocturnes. Les visites seran guiades i narrades per Joaquín Senén. Les dues primeres rutes se celebraran el mes de juliol.

Lorena Pedrero, regidora de Turisme, ha explicat que “la primera eixida tindrà lloc el dissabte 4 de juliol a les 21.00 hores i consistirà en una ruta fins a Bateig coincidint amb un eclipsi de lluna penumbral. L’eixida es realitzarà des de l’aparcament del Pavelló Ciutat d’Elda-Florentino Ibáñez”.

Pedrer ha explicat que “una de les característiques d’aquesta eixida és que el dia 5 de juliol hi ha un eclipsi de lluna penumbral. La lluna plena apareixerà per l’est sobre les 22.00 hores aproximadament i es podrà observar una lluna roja o ataronjada a l’alba, depenent de la calitja. L’efecte de l’eclipsi només serà visible a partir de les 05.00 hores de la matinada”.

La ruta nocturna es complementa amb un sopar en el cim de Bateig, un espai que té unes condicions idònies per a això. Serà necessari portar aigua, entrepà o aliment per al sopar, llanterna i una mica de roba d’abric perquè durant la nit la temperatura baixa. El recorregut total de la ruta serà d’uns 7 quilòmetres aproximadament.

El termini d’inscripció s’obrirà el 22 de juny i les persones es poden inscriure a través del correu turismo@elda.es o per telèfon, en horari de demà, telefonant al 647 851 758.

La segona eixida del mes de juliol tindrà com a destí Camara (cim o recorregut circular) i es realitzarà el diumenge 19 de juliol a les 8.00 hores, amb eixida amb cotxe des de l’Oficina de Turisme fins al Collado de la Solana.

En el terme de Camara s’ascendirà per l’ombria començant des del serral de la Solana, fins a pujar al cim de Camara. El recorregut total de la ruta serà d’uns 6 quilòmetres aproximadament i es visitarà l’arc de Baradá, el Mirador de Salinas, l’Abric de la Sang i les restes de la fortificació fenícia.

Serà necessari portar aigua, entrepà o aliment per a l’esmorzar que serà en el cim de Camara. A causa de la situació sanitària, els participants hauran de portar mascaretes.