L’Ajuntament de Villena ha iniciat la campanya contra el joguet i els jocs sexista davant l’acostament de la pròxima temporada nadalenca, un dels principals períodes de venda de joguets i jocs per a menors. L’edil d’Igualtat, Alba Laserna, ha explicat que “intentem enviar missatges d’igualtat i per a això hem de tractar que el consum de joguets i jocs no servisca per a afermar estereotips sexistes”.

Per això, la campanya es desenvolupa sota el lema ‘Jo regale Igualtat’ en un esforç d’evitar la utilització dels joguets per a la representació masculinizada i feminitzada de rols professionals, una de les qüestions que es repeteix en les campanyes publicitàries.

Laserna va explicar que “els joguets no són sexistes, sinó la seua utilització. Però moltes vegades ens encasellem amb la diferenciació de colors per a xiquets i per a xiquetes, o la utilització de rols per a diferents rols, no sols de professions, sinó també d’actituds. És a dir, es reserva el paper d’heroi per als xiquets i el de cures i activitats domèstiques per a xiquetes”.

La regidor va assenyalar que “el joc és un mecanisme molt potent de socialització, ens permet assajar a través de la imaginació formes de ser i estar en el món, maneres d’interaccionar amb el mitjà, de construir o destruir, de cuidar o no cuidar. El joc és molt important, i pot ser molt útil a l’hora de configurar una societat més justa i igualitària”.